مطالعه تطبیقی قوه قاهره در سه نظام ایران، فرانسه، انگلیس

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی آسیب های اجتماعی و روانی با تاکید بر علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: PSYSCONF01_117
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 199
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه نورمحمدی

دانشجوی رشته حقوق خصوصی دانشگاه غیرانتفاعی الکترونیکی نور طوبی

چکیده

گاهی اوقات شرایط به گونه ای می باشد که یکی از طرفین قرارداد متوجه می شود که انجام تعهداتی که بر عهده گرفته غیر ممکن شده است ،در چنین وضعیتی اصل لزوم اقتضا بر پایبندی قرارداد دارد و از یک طرف امکان پایبندی و اجرا مفاد قرارداد منتفی شده است اما در این مورد اصل لزوم کارایی خود را از دست می دهد. در چنین وضعیتی متعهد به عنوان دفاع از نقض تعهدات قراردادی ، می تواند مدعی شود که مداخله اموری که خارج از اراده او بوده انجام قرارداد را غیر ممکن ساخته است .هدف از این مقاله تعریف ومطالعه تطبیقی فورس ماژور در سه نظام حقوقی ایران ، فرانسه و انگلیس می باشد. فورس ماژور یا همان قوه قاهره در حقوق ایران به معنای حادثه ای ناگهانی و گریز ناپذیر است که قابل انتساب به شخص مورد نطر نباشد .هر گاه در اثر چنین حادثه ای اجرای تعهد کاملا ناممکن شود و یا ضرری به دیگران وارد شود اجرای تعهد متوقف ،و آن شخص معاف از مسئولیت مدنی یا جزایی خواهد بود، و در حقوق انگلیس نظریه فراسترشین یا عقیم شدند قرارداد بیان شده که به معنای همان قوه قاهره میباشد با این تفاوت که عقیم شدن قرارداد دامنه وسیع تر از فورس ماژ ور یا همان قوه قاهره دارد.

کلیدواژه ها

عقیم شدن قرارداد ، فورس ماژور ، قوه قاهره ، فراستریشن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.