مطالعه تاثیرات آللوپاتیک کاربرد عصاره قیاق همراه زمان برداشت چین در مدیریت تلفیقی غیر شیمیایی علف هرز جوموشی (Hordeum morinum) در مزارع یونجه مستقر (Medicago sativa) در نیل به حفظ امنیت غذایی گیاهان علوفه ای
محل انتشار: کنفرانس ملی کشاورزی و امنیت غذایی
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 172
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
FOODSECUR01_057
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1400
چکیده مقاله:
به منظور مطالعه کاربرد عصاره قیاق و زمان برداشت چین اول در مدیریت غیر شیمیایی علف هرز جوموشی در مزارع یونجه مستقر و تاثیر آن در چین های بعدی به لحاظ حذف روش های شیمیایی کنترل علف های هرز و حفظ امنیت غذایی و بهداشتی گیاهان علوفه ای، این آزمایش در مزرعه یونجه پنج ساله مستقر آلوده به این علف هرز واقع در استان کرمانشاه، شهرستان کنگاور در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با ۸ تیمار و ۴ تکرار طی سال زراعی ۱۴۰۰ به همراه شاهد به اجراء درآمد. تیمارهای طرح شامل کاربرد عصاره قیاق، قبل از شروع رشدی چین اول در بهار و زمان های برداشت چین اول بصورت ۲۰ ،% ۳۰ % و ۴۰ % گلدهی مزرعه و نیز تلفیق زمان های برداشت همراه با کاربرد عصاره قیاق، ابتدای فصل و شاهد (وجین و عدم وجین علف های هرز) بودند. پس از ۲۰ ، ۳۰ و ۴۰ درصد گلدهی در چین اول، نمونه برداری جهت تعیین وزن خشک یونجه و تراکم و وزن خشک علف های هرز با کوادرات ثابت ۵۰ × ۵۰ متر مربع یونجه صورت گرفت، همچنین در دو چین بعدی نمونه برداری در زمان استاندارد ۵۰ % گلدهی مزرعه بر روی تمام صفات بیان شده صورت گرفت. نتایج بر روی تمام صفات ارزیابی شده برای جوموشی (تراکم و ماده خشک) و یونجه (ماده خشک) نشان داد که اعمال همه تیمارها اثر معنی داری بر صفات مذکور دارند. اعمال عصاره قیاق توانست تراکم و وزن خشک جوموشی را بطور چشمگیری کاهش دهد و اثرات مثبت آن برافزایش عملکرد یونجه در چین های بعدی نیز موثر باشد. فلذا میتوان از این گزینه در تحقیقات بعدی و نیز بصورت کاربردی چهت کنترل و مدیریت علف هرز جوموشی، استفاده کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد رئوفی
استادیار و عضو هیات علمی گروه علوم کشاورزی، دانشگاه فنی و حرفه ای. تهران. ایران
سمیه گیتی
پژوهشگر و محقق علوم علف های هرز. عضو باشگاه پژوهشگران و نخبگان جوان
فاطمه حاتمیه
عضو هیات علمی گروه علوم کشاورزی، دانشگاه فنی و حرفه ای. تهران. ایران