بررسی و ارزیابی روند تغییرات سطح زیر کشت پسته و پیش بینی آن با استفاده از مدل زنجیره مارکوف (مطالعه موردی زیدآباد ، شهرستان سیرجان )
محل انتشار: دوفصلنامه مدیریت اراضی، دوره: 9، شماره: 2
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 249
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_LMJ-9-2_004
تاریخ نمایه سازی: 9 اسفند 1400
چکیده مقاله:
سنجش از دور فناوری کلیدی برای ارزیابی وسعت و مقدار تغییرات پوشش اراضی است که اطلاع از این تغییرات به عنوان اطلاعات پایه برای برنامه ریزی های مختلف اهمیت ویژه ای دارد . در این بررسی تغییرات سطح زیر کشت پوشش گیاهی پسته بررسی شده است و امکان پیش بینی آن در آینده با استفاده از مدل زنجیره مارکوف برای منطقه زیدآباد ، مورد ارزیابی قرار گرفته است. در این پژوهش ، تصاویر سنجنده لندست ۷ و لندست ۸ به ترتیب برای سال های ۱۳۷۹ ، ۱۳۸۹ و ۱۳۹۸ ، استفاده شده است. تصاویر هر سه مقطع زمانی به دو طبقه کاربری اراضی : پوشش گیاهی (محصول پسته) و فاقد پوشش گیاهی ( مسکونی ، بستر رودخانه ، بایر ، مرتع ) ، طبقه بندی شده است. بنا بر نتایج ، کشاورزی و لزوما سطح زیر کشت پسته که پویاترین کاربری موجود در منطقه است و وسعت آن طی ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۹ روندی صعودی داشته است ، به طوری که مقدار۱۸۸۸/۸۳ هکتار (۱۵/۰۴درصد) به این اراضی اضافه شده است. روند تغییرات سطح زیر کشت محصول پسته نیز طی سال های ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۸ نیز روندی صعودی بوده ، به طوری که مقدار۱۶۸۵/۰۷ هکتار (۱۱/۶۶ درصد ) به این اراضی افزوده شده است. نتایج حاصل از آنالیز زنجیره مارکوف در دوره ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۸ برای پیش بینی تغییرات کاربری اراضی سال ۱۴۰۸ استفاده شده است. که نتایج حاصل از افزایش سالانه سطح زیرکشت پسته در این منطقه خبر می دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عبدالرضا کاظمی نیا کرانی
مربی دانشکده مهندسی عمران ، دانشگاه صنعتی سیرجان ، ایران.
ابواالفضل نژاد خراسانی
دانشجوی کارشناسی مهندسی نقشه برداری، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی سیرجان، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :