بهینه سازی پارامترهای موثر در تولید پودر گوجه فرنگی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: هجدهمین کنگره ملی صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI18_233
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1103
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن مختاریان

دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار

فروزان نوبهار

حمید توکلی پور

محمد آرمین

چکیده

گوجه فرنگی یکی از مهمترین محصولات کشاورزی استان خراسان به شمار میرود که بدلیل ویژگیهای فیزیولوژیکی از ضایعات بالایی در عملیات پس از برداشت و به خصوص طی حمل و نقل و انبارمانی برخوردار میباشد و در برخی گزارشها به رقم بیش از 35 درصد نیز اشاره شده است.یکی از روشهای کاهش ضایعاتو افزایش مدت ماندگاری این محصول پر ارزش ، فرایندهای خشک کردن و بسته بندی است و بدین منظور پودر گوجه فرنگی از طریق خشک کردن اسلایس گوجه فرنگی به دو روش سنتی و آزمایشگاهی و آسیاب محصول خشک شده، تولید گردید . محصول آبزدایی شده به دلیل داشتن میزان فعالیت آبی کمتر، مدتماندگاری طولانیتری دارد و آسیب های آن در طی حمل و نقل نیز کمتر است. این بررسی در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت ، تیمارهای مورد بررسی روش خشک کردن سنتی در آفتاب و خشک کردن آزمایشگاهی در خشک کن سینی دار در دو دمای 60oC و 70oC انجام و پس از آسیاب تا اندازه ذرات 0.0002 میلیمتر برخی از خصوصیات فیزیکی پودر حاصل از قبیل مقدار رطوبت ، اسیدیته ، دانسیته توده آزاد و فشرده و جذب نوریاندازه گیری شد . نتایج این بررسی نشان داد که از نظر مقدار رطوبت ، جذب نوری ، اسیدیته ، دانسیته توده آزاد و فشرده در روش خشک کردن آزمایشگاهی دردمای 70oC نسبت به روش سنتی و خشک کردن آزمایشگاهی در دمای 60oC پودر گوجه فرنگی بهتری بدست آمده است

کلیدواژه ها

پودر گوجه فرنگی ، خشک کردن با هوای داغ ، خشک کردن آفتابی ، خواص فیزیکی ، مدت ماندگاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.