ارزیابی میزان فنل و فلاونویید کل ,عملکرد آنتی اکسیدانی، اثرضد دردی و ضد التهابی عصاره های گیاه دارویی (basillicum var. purpurescens .Ocymum) بر موش های صحرایی نر در مقایسه با داروهای اپیوئیدی(مرفین)
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 300
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ECOPH-5-1_008
تاریخ نمایه سازی: 3 اسفند 1400
چکیده مقاله:
این تحقیق به منظور ارزیابی میزان فنل و فلاونویید کل، عملکرد آنتی اکسیدانی، اثر ضددردی و ضدالتهابی عصاره گیاه دارویی ریحان بنفش ( basillicum var. purpurescens.Ocymum) بر موش های صحرایی نر در مقایسه با داروهای اپیوئیدی (مرفین) انجام گرفت. در این مطالعه از موش های صحرایی نرنژاد ویستاردرمحدوده وزنی۲۵۰±۱۰ گرم استفاده گردید. به صورت تصادفی موش ها به پنچ گروه ده تایی تقسیم بندی شدند. گروه کنترل درمان شده با اسید استیک (۱/۰ میلی گرم بر کیلوگرم)، گروه های درمان شده با عصاره اتانولی ریحان با دوز های ۷/۰ و ۹/۰ و ۱ میلی گرم/ کیلوگرم، مورفین (۱/۰ میلی گرم بر کیلوگرم) و تست ریتینگ استفاده شد. محتوای فنول و فلاونوئید کل در عصاره های آبی و اتانولی گیاه به ترتیب با روشهای معرف فولین-سیوکالتیو و رنگ سنجی کلرید آلومینیوم، فعالیت آنتیاکسیدانی با استفاده از روشDPPH ارزیابی گردید. پروستاگلاندین PGE۲ و سطح سرمی آنزیم SOD با کیت الایزا مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد عصاره اتانولی گیاه نسبت به عصاره آبی از بیشترین ترکیبات ثانویه فنلی (mg EGA/g ۵/۵۱±۳/۲۸۸) و فلاونوییدی (mg EQU/g ۰۴/۱±۷/۱۵۴) برخوردار بود و به واسطه کثرت سنتز متابولیت های ثانوی از بیشترین میزان مهار رادیکال های آزاد برخوردار بود (۱/۴±۴/۷۹). همبستگی مثبت معنی داری بین محتوای فنل و فلاونوئید کل گیاه با میزان ظرفیت آنتی اکسیدانی کل و درصد جاروب کنندگی رادیکال آزاد وجود داشت. (۹/۰r<، ۰۵/۰P<). با افزایش دوز تجویزی از عصاره ریحان، دردهای مزمن ایجاد شده کاهش چشمیگیری پیدا می کند (۰۰۱/۰.(P≤ همچنین سطح سرمی PGE۲ در گروه های تیمار شده با عصاره ریحان و مرفین کاهش قابل توجهی را نسبت به گروه تیمار نشده نشان داد (۰۳۶/۰P=). سطح SOD نیز در گروه های درمان شده با عصاره نزدیک به گروه مورفین مشاهده شد (۰۵/۰P<). اثرات ضددردی و ضدالتهابی این عصاره از لحاظ آماری نزدیک به اثرات مرفین مشاهده شد. نتایج به دست آمده در تایید استفاده های سنتی گیاه به عنوان آنتی اکسیدان و ضدالتهاب قوی در درمان بیماری های التهابی و تسکین دردهای طولانی مدت مثل داروهای اپیوئیدی می باشد
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سولماز فخاری
متخصص بیهوشی و فلوشیپ پالیاتیو، بیمارستان امام رضا، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
عیسی بیله جانی
متخصص بیهوشی و فلوشیپ بیهوشی قلب، بیمارستان قلب شهید مدنی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
آرش خاکی
گروه پاتولوژی، واحد تبریز،دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
اصغر رجب زاده
۲کترای علوم تشریحی، گروه علوم تشریحی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
معصومه مازندرانی
گروه زیست شناسی ،واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :