ارائه راهکارهایی معنوی از منظر قرآن کریم جهت توسعه پایدار در کشاورزی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهشهای میان رشته ای قرآن و انگاره های علوم زیستی
- کد COI اختصاصی: QAND02_132
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 511
نویسندگان
استادیار هواشناسی کشاورزی گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
دانش آموخته کارشناسی ارشد تفسیر و علوم قرآن دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، قم
چکیده
امروزه امنیت غذایی، یکی از مهم ترین دغدغه های هر موجود زنده دردنیا است. بقا و حیات بشر وابسته به این موضوع مهم است. برهمین اساس گفته شده که سعادت و خوشبختی در تامین نان و امان است که از آن به آسایش و آرامش تعبیر می شود. زیرا نان اشاره به اقتصاد و آسایش و جنبه مادی بشر وامان ناظر به جنبه آرامشی روان است. هرچند که در دنیا به طور کامل و جامع و ابدی، چنین اسایشی و آرامشی فراهم نخواهد شد، اما اگر انسان مسیر درستی را بپیماید، در همین دنیا به سطح قابل قبولی از آرامش و اسایش می رسد، به طوری که امنیت نان و امان وی تامین می شود. و هیچ مشکلی برای بقای تن و روان وی ایجاد نمی شود هدف از ارائه این مقاله بیان راهکارهایی قرآنی جهت تامین اقتصاد کشاورزی و حفاظت و صیانت ازآن است. همچنین نامگذاری پنجمین سوره قرآن به نام مائده (سفره غذایی) از صفات خداوند، رزاق و معطم بودن، سوگند خداوند به غذا (والتین والزیتون)، درخواست مائده آسمانی توسط حضرت عیسی علیه السلام و درخواست غذا توسط حضرت موسی علیه السلام هرکدام مهر تاییدی بر اهمیت غذا و تغذیه و ریشه ی آن یعنی کشت و زرع و کشاورزی است. همچنین خداوند بر دو چیز اهمیت داده است. «غذا» و «امنیت» لذا با جستار در آیات و کلام وحی می توان لزوم اهمیت کشاورزی و توسعه پایدار نقش مدیریتی انسان بعنوان یک واسطه برای حفظ و رونق کشاورزی را مشاهده نمود.برای مثال عامل مدیریت جهادی انسان به عنوان خلیفه الهی در زمین را می توان د آیات ۴۶ تا ۴۹ و ۵۵ و ۶۵ و ۸۸ سوره یوسف مشاهده نمود. لذا تلاش و جهاد در بخش کشاورزی از منظر قرآن یک مسئله ی مدیریتی است که در امر رونق و توسعه کشاورزی بایستی مورد توجه قرار گیرد.کلیدواژه ها
قران، کشاورزی،امنیت غذایی، اقلیم، محیط زیست، توسعه پایدارمقالات مرتبط جدید
- حبس و بازداشت غیر قانونی
- بررسی دیدگاه های فقهی موثر در رویه قضایی درباره ملکیت آثار ادبی هنری فرهنگی
- شبکه ارتباط و تعامل موثر مردم و نیروی انتظامی و امنیتی با تاکید بر مطالعه شهر مشهد- مطالعه تطبیقی
- واکاوی فقهی و حقوقی نقش اثر انگشت در کشف جرم
- Promoting Climate Justice: Tackling Environmental Inequity and its Social and Economic Consequences
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.