مروری بر مدیریت فجایع در بیمارستان ها

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 156

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MBAC04_375

تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1400

چکیده مقاله:

بلایا با افزایش آسیب های ناشی از بیماری های نوظهور و همچنین تکامل عوامل عفونی جدید در سراسر جهان رایج تر می شود. بیمارستانها مهمترین مرکزی هستند که باید برای واکنش موثر در برابر هر گونه حادثه تلفات جمعی مجهز شوند. کارکنان بیمارستان ها و مراکز بهداشتی به طور مستقیم درگیر بلایا و بحران ها هستند. بیمارستانها به عنوان مراکز دائمی و تخصصی ارائه خدمات پزشکی، با امکانات و کادری مجرب، یکی از مولفه های مهم فرآیند پاسخگویی به شرایط اضطراری است.از این رو، آمادگی بیمارستان ها مورد توجه بسیاری از محققین قرار گرفته است و در نتیجه مدل های متعددی برای پیش بینی پاسخ ها در هنگام وقوع بلایا، برآورد خطرات و تهدیدات و مدل های مختلف مدیریت ریسک در شرایط بلایا در مقالات ارائه شده است.بسیاری از مطالعات بر آمادگی منابع انسانی متمرکز شده اند. در حالی که برخی منابع ساختاری در بیمارستان ها را ارزیابی می کنند. برخی از کشورها روش های بومی سازی کشورهای پیشرو را در کار خود به کار گرفته اند. اما نکته این است که همه مدلها به طور نسبی به نقش تقویت کننده کارکنان بهداشتی، مولفه های ساختاری، غیرساختاری و عملکردی میپردازند.

نویسندگان

سیدعباس هاشمی

Department of Internal Medicine, Gut and Liver Research Center, Faculty of Medicine, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran.

فرزاد بزرگی

Department Of Emergency Medicine, Gut and Liver Research Center, orthopedic research center, Faculty of Medicine, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran