مدیریت علمی-معنوی خانواده و اجتماع بر پایه ویژگی های مدیران شایسته طبق قرآن وحی شده به حضرت محمد پیام آور خدا و رویدادگویی زندگی بزرگان آیینی: یک تحلیل اسنادی

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 170

فایل این مقاله در 34 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_FPCE-6-2_005

تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1400

چکیده مقاله:

تحول هر جامعه منوط به مدیریت کارآمد در نظام خانوادگی و اجتماعی آن است. نظام های مدیریتی به واسطه بازنمایی، تعیین و پاسداری از ارزش ها در هدایت و پیشبرد اعضای جوامع دارای گرایش های آیینی نقش برجسته ای دارند. آیین خجسته اسلام در تعیین ویژگی های برنامه ریزان و مدیران اسلامی حساس نموده است. ازاین رو پژوهش حاضر در راستای آشکار ساختن معیارهای مدیر اصلح به موضوع مدیریت علمی-معنوی خانواده و اجتماع بر اساس ویژگی های مدیران شایسته طبق قرآن وزین و روایت زندگی بزرگان آیینی مانند حضرت یوسف ابن یعقوب و حضرت علی ابن ابی طالب پرداخته است. این پژوهش با روش تحلیل اسنادی انجام شد، کتب مقدس و آیینی و منابع نمایه شده در پایگاه های علمی مانند ساینس دایرکت (www.sciencedirect.com)، گوگل اسکولار (scholar.google.com)، بانک اطلاعات نشریات کشور (www.magiran.com) و ناشر تخصصی کنفرانس های ایران (civilica.com) اسناد مورد تحلیل این پژوهش بود. یافته های تحلیل اسنادی نشان داد که مدیریت کارآمد خانواده و اجتماع مستلزم برخورداری از ویژگی های زهد و خودبسندگی؛ انگیزه خیرخواهی و علاقه اجتماعی؛ نستوهی در تعهد؛ عادل؛ بالیدگی تحولی؛ مسئولیت پذیری؛ متعهد در حساسیت و مراقبت؛ و آگاهی و کارآزمودگی است. بر اساس این یافته های می توان شایستگی مدیریت خانواده و اجتماع را بر اساس متون دینی بازشناخت تا از این طریق مقیاس های ارزیابی مناسبی برای انتخاب همسر مناسب و انتخاب و جایگزینی مدیران شایسته در سازمان ها تدوین نمود.

نویسندگان

سید علیرضا طباطبایی

M. A . in Systems Management and Productivity, Payame Noor University of Tehran, Tehran Iran

محمد رضا گودرزی

Associate Professor, PhD in Human Resource Management, Tehran Payame Nor University, Tehran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ahmad Khani, M. (۲۰۰۸). Modeling the behavior of managers according ...
  • Sadeghi-e Tehrani, M., (۱۹۹۸). Rhetoric in the Interpretation of the ...
  • Mortazavi, S. Z. (۲۰۱۶). The Scope of Authorities of Government ...
  • Sadeghi-e Tehrani, M., (۱۹۹۸). Rhetoric in the Interpretation of the ...
  • Tabatabai, .S .M. (۲۰۰۳). Tafsir al-Mu'izzan, translated by Sayyid Muhammad ...
  • Soleimani, Z., and Montazer Al Qaem, A. (۲۰۱۴). The Prophet's ...
  • نمایش کامل مراجع