پیش بینی دل زدگی زناشویی براساس اضطراب کرونا ویروس با نقش واسطه ای سبک-های حل تعارض و تحمل پریشانی
محل انتشار: فصلنامه پرستار و پزشک در رزم، دوره: 9، شماره: 32
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 282
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NPWJM-9-32_002
تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: سیاست های وضع شده برای کنترل ویروس کرونا، می تواند سبب بروز اضطراب کرونا شود. اضطراب کرونا می تواند بر همه سطوح زندگی افراد تاثیر بگذارد. هدف از پژوهش حاضر پیشبینی دل زدگی زناشویی براساس اضطراب کرونا ویروس با نقش واسطهای سبک های حل تعارض و تحمل پریشانی بود.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه زوجین متقاضی دریافت خدمات مشاوره ای مراجعه کننده به کلینیک های روانشناسی مناطق ۵ تا ۸ شهر تهران در سال ۱۴۰۰، تشکیل داد. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند، ۱۳۰ نفر (۶۵ زوج) به عنوان نمونه آماری انتخاب گردید. به منظور جمع آوری داده ها پرسشنامه دل زدگی زناشویی پاینز (CBM)، مقیاس اضطراب کرونا (CDAS)، پرسشنامه استاندارد سبک های حل تعارض رحیم (ROCI-II) و مقیاس تحمل پریشانی (DTS) استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون و تحلیل مسیر استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه شماره ۲۶ و AMOS نسخه ۲۶ استفاده شد.
یافته ها: براساس یافته های پژوهش متغیر اضطراب کرونا دارای اثر مستقیم و معنادار بر دل زدگی زناشویی و قادر به پیش بینی ۶/۴۷ درصدی دل زدگی زناشویی بود. همچنین اضطراب کرونا به واسطه متغیرهای سبک های حل تعارض زناشویی و تحمل پریشانی به ترتیب ۳۸ و ۳۱ درصد از تغییرات دل زدگی زناشویی را تبیین کرد.
نتیجه گیری: اضطراب کرونا میتواند سبب افزایش دلزدگی زناشویی شود و سبکهای حل تعارض و تحمل پریشانی نیز می توانند نقش واسطه ای بر رابطه این دو متغیر داشته باشد.
کلیدواژه ها:
Corona Anxiety ، Distress Tolerance ، Couples Marital ، Organizational Conflict Inventory ، اضطراب کرونا ، تحمل پریشانی ، دل زدگی زناشویی ، سبک های حل تعارض
نویسندگان
سارا هاشمی
Islamic Azad University of Medical Sciences, Tehran
مانا رشیدی
Islamic Azad University of Medical Sciences, Tehran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :