برررسی میزان اضطراب و افسردگی بیماران همودیالیزی مراجعه کننده به یک بیمارستان نظامی در اپیدمی کرونا
محل انتشار: فصلنامه پرستار و پزشک در رزم، دوره: 9، شماره: 31
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 248
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NPWJM-9-31_007
تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: با توجه شیوع بالای نارسایی مزمن کلیه و همودیالیز و اپیدمی کرونا، بیماران همودیالیزی استرس و نگرانی زیادی در مورد انجام همودیالیز در بیمارستان داشتند لذا این پژوهش با هدف تعیین میزان اضطراب و افسردگی در بیماران همودیالیزی مراجعه کننده به یک بیمارستان نظامی در اپیدمی کرونا انجام گردید.
روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی-مقطعی است که جامعه آماری آن ۲۵۰ نفر از بیماران همودیالیزی مراجعه کننده به یک بیمارستان نظامی در تهران، جهت انجام همودیالیز از تاریخ ۵ آذر سال۱۳۹۹ تا ۵ اردیبهشت سال ۱۴۰۰ در اپیدمی کرونا مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات، یک چک لیست محقق ساخته بود که طی مصاحبه حضوری با بیماران همودیالیزی در بخش دیالیز و با استفاده از پرونده پزشکی آن ها تکمیل شد و برای بررسی میزان اضطراب و افسردگی از پرسشنامه مقیاس بیمارستانی اضطراب و افسردگی (HADS) استفاده شد، سپس با استفاده از نرم افزار SPSS ۲۲، آنالیز و تجزیه و تحلیل اطلاعات آماری انجام شد.
یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که در دوران شیوع کرونا بین سال های تحت دیالیز بودن و نمره اضطراب، رابطهی معکوس و بین سال های تحت دیالیز بودن و نمره افسردگی، رابطهی مستقیم وجود دارد. همچنین بین سن بیماران و نمره افسردگی، رابطه معکوس و بین تاهل و نمره افسردگی نیز رابطه مستقیم وجود دارد.
نتیجه گیری: حمایت خانواده و جامعه و اختصاص منابع مالی و انسانی و افزایش سطح آگاهی بیماران و خانواده هایشان در ارتقای بهداشت روانی بیماران همودیالیزی می تواند موثر باشد.
کلیدواژه ها:
covid۱۹ epidemic - Anxiety - Depression - Hemodialysis patients ، اپیدمی کرونا ، اضطراب ، افسردگی ، بیماران همودیالیزی
نویسندگان
اسماعیل حیدرانلو
Faculty of Nursing
علی مرادی
Faculty of Nursing
سعید قاسمی
Faculty of Nursing
مهدی سالاری
Faculty of Nursing
مریم خلیلی
Faculty of Nursing
همایون ملکی
nezaja abhad
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :