ارزیابی تاثیرافزایش عمق حفره وتعدادطبقات درعملکردانرژی گونه های مختلف نمای دوپوسته در۳۶سناریوی متفاوت درساختمان های اداری اقلیم سرد (نمونه موردی: ساختمانی اداری درتبریز)

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 318

فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ESTJ-23-7_004

تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1400

چکیده مقاله:

زمینه وهدف: در نتیجه افزایش آگاهی از مسائل محیط­زیستی و افزایش هزینه انرژی متخصصان باید با استفاده از ابزارهای شبیه سازی، عملکرد انرژی رادر طراحی خود در نظر بگیرند. هدف از این مطالعه بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان های اداری دراقلیم سرد و معرفی مدل بهینه ازانواع نمای دوپوسته دراین اقلیم می باشد. روش بررسی: روش پژوهش در این مقاله بر مبنای پژوهش علی و شبیه سازی است. ابزاراین پژوهش نرم افزار Design Builder است. عملکرد انرژی نمای دوپوسته در۳۶سناریو متفاوت در ۴گونه نمای دو پوسته درساختمانی اداری دراقلیم سردتبریز با سه عمق حفره ۷/۰، ۱و۳/۱متر در سه حالت ۵طبقه،۱۰طبقه و ۱۵طبقه، جهت دستیابی به حداقل مصرف انرژی مطالعه شد. یافته ها: نتایج حاکی ازآن است که گونه پنجره جعبه ای ۵طبقه با عمق حفره ۳/۱متر دارای کمینه مصرف برق و گونه چندطبقه ای ۱۵طبقه باعمق حفره۷/۰متر دارای کمینه مصرف گازاست. دریک عمق حفره ثابت، باافزایش تعدادطبقات مصرف برق افزایش و مصرف گاز کاهش می یابد. همچنین باافزایش عمق حفره مصرف برق روند نزولی پیدامی کند.گونه چندطبقه ای۱۵ طبقه با عمق حفره ۱مترکمترین مصرف کل انرژی و گونه دالانی۵طبقه با عمق حفره ۷/۰متر بیشترین مصرف کل انرژی را دارد. باافزایش تعدادطبقات ودرنتیجه آن افزایش ارتفاع فضای حفره مصرف گاز درزمستان به مقدار بیشتری کاهش پیدامی کند. طبق یافته حاصل مدل نمای دوپوسته چندطبقه ای با ۱۵طبقه و دارای عمق حفره ۷/۰متر می تواند گزینه مناسبی ازالگوی نمای دوپوسته دراقلیم سرد باشد و برعکس مدل دالانی با ۵طبقه و عمق حفره ۳/۱متر برای استفاده درنمای ساختمان های این اقلیم  توصیه نمی شود. بحث ونتیجه گیری: باتوجه به نیازبالای گرمایشی اقلیم سرد و بهره وری انرژی نمای دوپوسته لازم است گونه متناسب با این منطقه انتخاب گردد. بحث ونتیجه گیری: باتوجه به نیازبالای گرمایشی اقلیم سرد و بهره وری انرژی نمای دوپوسته لازم است گونه متناسب با این منطقه انتخاب گردد.

نویسندگان

شیرین نوری وند

دانشجوی دکتری گروه معماری، گروه معماری، واحدتبریز، دانشگاه آزاداسلامی، تبریز، ایران.

لیدا بلیلان

دانشیارگروه معماری، واحدتبریز، دانشگاه آزاداسلامی، تبریز، ایران. (مسوول مکاتبات)

داریوش ستارزاده

دانشیارگروه معماری، واحدتبریز، دانشگاه آزاداسلامی، تبریز، ایران.

مازیار آصفی

استادگروه معماری، دانشکده معماری و هنر،دانشگاه هنر اسلامی،تبریز،ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Cho, S., Na, S., ۲۰۱۷. The reduction of co۲ emissions ...
  • https://www.iea.org/data-and-statistics?country=IRAN&fuel=CO۲%۲۰emissions&indicator= CO۲ %۲۰emissions%۲۰by%۲۰sector ...
  • Avazalipour, Sh., Taghizadeh, Y., Zabihi, H. ۲۰۱۹. Designing a native ...
  • Nasrollahi, F., ۲۰۱۰. Window area in office buildings from the ...
  • Radhia, H., Sharples, S., Fikiry, F.,۲۰۱۳. Will multi-facade systems reduce ...
  • Groat, L., Wang, D., ۲۰۰۲. Architectural Research methods. John Wiley ...
  • Hadianpour, M., Zarkash, A., Mahdavinezhad, M. ۲۰۱۴. How to use ...
  • Dooley, K., ۲۰۰۲. Simulation research methods, Baum, J (ed.), Companion ...
  • Gasparia, J. Fabbrib, K. Cancellaric, T. Corazzic, G, and Vodolac, ...
  • نمایش کامل مراجع