بررسی نارساخوانی دانش آموزان دوره اول ابتدایی و ارائه راهبردهای آموزشی به روش ترکیبی
محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات آموزشی نما، دوره: 18، شماره: 1
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 203
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NAMA-18-1_006
تاریخ نمایه سازی: 24 بهمن 1400
چکیده مقاله:
چکید ه
مقدمه: نارساخوانی شایع ترین نوع ناتوانی یادگیری در میان دانش آموزان به ویژه دوره ابتدایی می باشد. هدف پژوهش حاضر، تعیین میزان فراوانی نارساخوانی دانش آموزان دوره اول ابتدایی و ارائه راهبردهای آموزشی برای اصلاح نارساخوانی دانش آموزان می باشد.
مواد و روش ها: پژوهش به روش ترکیبی (کمی و کیفی) انجام شد. جامعه آماری بخش کمی شامل دو گروه معلمان و دانش آموزان دوره ابتدایی درسال ۹۷-۱۳۹۶ در شهر دزفول بودند که به صورت هدفمند دانش آموزان دارای مشکلات نارساخوانی به تعداد ۹۳ و ۱۱۵ معلم در مطالعه وارد شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه نارساخوانی کرمی و همکاران (۱۳۸۴) بود. در بخش کیفی ۲۱ نفر از معلمان و اساتید مجرب برای ارائه راهبردهای آموزشی در مطالعه شرکت کردند.
یافته ها: یافته های بخش کمی پژوهش نشان داد که میزان نارساخوانی دانش آموزان در دوره اول ابتدایی دزفول با میزان ۳/۸۴ درصد در سطح زیاد قرار دارد. حاصل نتایج کیفی پژوهش بیش از ۱۶۰ راهبرد آموزشی به دست آمد. مفاهیم اصلی حاصل از راهبردهای آموزشی شامل بازی درمانی، موسیقی درمانی، برنامه درسی تلفیقی، آموزش انفرادی، یادیارها، روش های بالینی، تقویت فرایندهای شناختی و فراشناختی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، اصلاح کتب درسی و.. بود.
بحث و نتیجه گیری: بر اساس یافته های پژوهش حاضر، برای پیشگیری از نارساخوانی و اصلاح نارساخوانی توصیه می گردد از آموزش مبتنی بر هنر، آموزش طبیعی با توجه به شرایط اقلیمی و بومی، یادگیری الکترونیکی، آموزش انفرادی و یادگیری مشارکتی استفاده شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرانک امیدیان
) Department of Education, Dezful Branch, Islamic Azad University, Dezful, Iran
فریبا مولایی
Department of Education, Dezful Branch, Islamic Azad University, Dezful, Iran