مقایسه دو عصاره آبی بهاره و پاییزه آرتمیزیا اوشری در مهار تکثیر ویروس ۱HSV-
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 365
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NCMBJ-11-44_002
تاریخ نمایه سازی: 23 بهمن 1400
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: استفاده از گیاهان بهعنوان دارو همیشه مورد توجه بوده است. در مطالعه حاضر، اثر عصاره آبی جمعآوری شده در فصل بهار و پاییز آرتمیزیا اوشری ((Artemisia aucheri بر بقای سلولهای آلوده به ویروس ۱HSV- بررسی شد.
مواد و روشها: در این مطالعه، اثر عصاره آبی جمعآوری شده آرتمیزیا اوشری در فصلهای بهار و پاییز بر روی بقای سلولیVero پس از آلودگی با ویروسHSV- ۱ در زمانها و غلظتهای مختلف با استفاده از دو روش TCID۵۰ و MTT مورد مقایسه قرار گرفت. اثر عصاره آبی آرتمیزیا اوشری با غلظت ۲۵ ،۵۰، ۷۵ و۱۰۰ میگروگرم بر میلیلیتر بر روی رده سلولی Vero آلوده به ویروس HSV- ۱ طی مدت ۲۴ ساعت در محیط DMEM حاوی ۲% (FBS) انجام گرفت و سپس دوز ۵۰ درصد آلودگی سلول(TCID۵۰) تعیین شد. همچنین زندهمانی سلولی توسط تست MTT در ساعتهای ۲ قبل از آلودگی با ویروس ۱HSV- ، ۰، ،۸ و۲۴ بررسی شد .
یافته ها: تعیین دوز ۵۰ درصد آلودگی سلول (TCID۵۰) با رقتهای مختلف عصاره آبی بهاره و پاییزه آرتمیزیا اوشری بر روی سلولهای Vero آلوده با (۱/۰MOI=) ویروس ۱ HSV-با میکروسکوپ اینورت انجام شد و با روش MTT مقایسه شد. غلظتهای ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ میکروگرم بر میلیلیتر عصاره فصل بهار و غلظتهای۵۰ و ۷۵ میکروگرم بر میلیلیتر عصاره فصل پاییز بهطور قابل توجهی عفونت ویروس۱HSV- را (از ۱۰۸ به ۱۰۶)کاهش داد. که در این میان عصاره بهاره با غلظت ۷۵ میکروگرم بر میلیلیتر بیشترین مهار ویروسی و میزان بقای سلولی را نشان داد. همچنین اختلاف معناداری بین دو عصاره آبی بهاره و پاییزه آرتمیزیا اوشری بر روی بقای سلول مشاهده شد (۹۷/۰r = ، ۰۰۰۲/۰ (P=.رگرسیون دو روش انجام شده (TCID۵۰وMTT ) نشان داد که همبستگی بین نتیجه عصاره بهاره و پاییزه وجود دارد.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد که کاهش تیتر ویروس در عصاره آبی بهاره آرتمیزیا اوشری در مقایسه با عصاره آبی پاییزه آرتمیزیا اوشری بهطور معنیداری ۱HSV- )۰۰۰۱/۰ (P= بیشتر بود که حاکی از موثر بودن عصاره در کاهش تیتر ویروسی است و میتوان نتیجه گرفت که عصاره بهاره آرتمیزیا اوشری برای درمان تبخال موثر است.
کلیدواژه ها:
HSV- ۱ ، Artemisia aucheri aqueous extracts ، MTT assay ، TCID۵۰ ، Iau Science . ، HSV- ۱ ، عصاره آبی آرتمیزیا اوشری ، MTT assay ، TCID۵۰ ، Iau Science .
نویسندگان
مهسا زمانیان
Department of Biology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
زهرا نور محمدی
Department of Biology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
زهره شریفی
Blood Transfusion Research Center, High Institute for Research and Education in Transfusion Medicine, Tehran, Iran
تهمینه اکبرزاده
Department of Medicinal Chemistry, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
فرحناز بینشیان
Department of Parasitology and Mycology, Faculty of Medicine, Semnan University of Medical Sciences, Semnan, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :