تاثیر تمرین تناوبی هوازی بر سطوح پلاسمایی نیتریک اکساید، عملکرد سلولهای اندوتلیال عروقی و پیامدهای ثانویه در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 296
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJRN-2-3_004
تاریخ نمایه سازی: 23 بهمن 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: دیابت یک بیماری متابولیکی است که میزان شیوع آن روز به روز در حال افزایش است. بیماران دیابتی با اختلال های عملکردی اندوتلیال مواجه هستند. هدف از پژوهش حاضر تعیین تاثیر تمرین تناوبی هوازی بر اتساع وابسته به جریان خون براکیال، نیتریت/ نیترات و پیامدهای ثانویه در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ بوده است.
روش: در این مطالعه نیمه تجربی از میان مراجعه کنندگان به مرکز دیابت و بیماری های متابولیک شهر تهران در تابستان ۱۳۹۳ که مبتلا به دیابت نوع ۲ و پرفشاری خون درمان شده بودند، تعداد ۳۰ نفر انتخاب و به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند. برنامه تمرینی به مدت سه ماه و سه جلسه در هفته انجام گرفت. پارامترهای بیوشیمیایی گلوکز، کلسترول تام، تری گلیسرید و لیپوپروتئین پر چگالی ، هموگلوبین گلیکوزیله A۱C، انسولین پلاسما و غلظت های NOx پلاسما اندازه گیری شدند. تاثیر مداخله تمرینی با استفاده از نسخه ۱۸ نرم افزار SPSS از راه آنالیز واریانس دو طرفه بررسی شد.
یافته ها: تمرین ورزشی باعث افزایش معنی دار اکسیژن مصرفی اوج (۰/۰۰۵>) NOx (۰۰۴/۰>P) و کاهش معنی دار سطوح گلوکز (۰/۰۲۳>P) شد. با وجود این ده هفته تمرین تناوبی تاثیر معنی داری بر FMD (۰/۱۸۹ نتیجه گیری: برنامه تمرین تناوبی هوازی برای توسعه عوامل آمادگی هوازی در بیماران دیابت نوع ۲ مناسب است. با وجود این، برنامه یاد شده نتوانست تاثیری بر FMD داشته باشد. این نشان می دهد طول دوره تمرینی بیشتر از سازگاری اولیه عملکردی بوده و وارد مرحله سازگاری ساختاری شده است.
کلیدواژه ها:
Diabetes mellitus type ۲ ، FMD Index ، Insulin resistance ، Interval Exercise Training. ، دیابت ملیتوس نوع ۲ ، شاخص FMD ، مقاومت انسولین ، تمرین تناوبی ورزشی
نویسندگان
علیرضا قارداشی افوسی
University of Tehran, Tehran
عباسعلی گائینی
Faculaty of Physical Education and Sport Sience, University of Tehran, Tehran. Iran.
بهنام غلامی بروجنی
Bo Alisina University, Hamedan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :