بررسی علایم اختلال وسواس فکری- عملی در مراجعه کنندگان به مراکز درمانی شهر تهران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش ملی تربیت بدنی و علوم ورزشی با محدودیت در فعالیت های بدنی در زمان شیوع ویروس کرونا
  • کد COI اختصاصی: SPORTCONFH01_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 339
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غزل سعید

کارشناسی مهندسی پزشکی ، دانشکده مهندسی برق، دانشگاه دانش البرز ، قزوین ، ایران

سمانه حاجی محمدباقر

دکترا مهندسی پزشکی ، داشکده مهندسی برق ، دانشگاه دانش البرز ، قزوین ، ایران

چکیده

عادت های فرهنگی متفاوت از طریق به وجود آوردن باورها و نگرش های متفاوت می توانند بر پدیده شناسی و شیوع نشانه های اختلال وسواس فکری- عملی تاثیر بگذارند. پژوهش حاضر با هدف نشانه شناسی اختلال وسواس فکری- عملی در مراجعه کنندگان به مراکز درمانی شهر تهران با تاکید بر فرهنگ ایران انجام پذیرفت.روش: در این مطالعه توصیفی ۱۰۳ بیمار مبتلا به اختلال وسواس فکری- عملی مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر تهران از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این مطالعه مقیاس وسواس فکری- عملی ییل براون با یک سوال باز پاسخ بود که جهت تعیین اعتبار و پایایی آن از روش اعتبار همگرا و آزمون مجدد استفاده شد. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS v.۱۶ و روش های آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: نتایج حاکی از آن بود که رایج ترین نشانه های وسواس فکری در بیماران ایرانی به ترتیب شامل وسواس آلودگی (۹۲/۲۳%)، وسواس فکری متفرقه (۶۶/۹۹%) و جسمی (۵۷/۲۸%) است و رایج ترین نشانه های وسواس عملی شامل وسواس عملی متفرقه (۷۸/۶۴%)، نظافت و شستشو (۷۳/۷۸%) وارسی کردن (۶۴/۰۷%) بودند.نتیجه گیری: الگوی کلی نشانه شناسی اختلال وسواس فکری- عملی در نمونه های پژوهش حاضر با الگوی مشاهده شده در فرهنگ غربی و در بعضی کشورهای شرقی موافق و سازگار است به طوری که ویژگی های اصلی اختلال وسواس فکری- عملی نسبتا مستقل از متغیرهای فرهنگی بوده و تنها استثنا در این زمینه، محتوای علایم وسواس است که عوامل فرهنگی نقش معناداری را در آن بازی می کنند.

کلیدواژه ها

نشانه شناسی، اختلال وسواس فکری، عملی ، DSM ، وسواس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.