بررسی شیو ههای جلب مشارکت مردمی و اثرات اقتصادی آن در مدیریت پسماندهای روستایی (استانهای یزد، اصفهان، چهار محال و بختیاری)
محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت پسماند
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,359
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCWM03_039
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1385
چکیده مقاله:
آگاه ساختن مردم از آثار اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی، مشارکت آنها در مدیریت پسماندهای شهری و روستایی میتواند تا حد زیادی از هزینه های اقتصادی آن کاسته و این نکته حضور مردم را پر رنگ تر مینماید. همکاری مردم در فرآیند تفکیک از مبداء صرف ههای اقتصادی فراوانی را برای بخش خصوصی و مدیریت دولتی به همراه خواهد داشت. در ایران روزانه بیش از 28 هزار تن زباله تولید می شود که از این مقدار 8/72 درصد (یعنی حدود 244 تن) آنرا کاغذ، و 4/11 درصد (حدود 115 تن) را پلاستیک تشکیل م یدهد که اگر بقیه مواد زائد را به تفکیک نام ببریم و به این مقادیر بیافزاییم، ارزش اقتصادی پسماندها نمایانتر خواهد شد.
در این بررسی به تجزیه و تحلیل اطلاعات و آمار بدست آمده از وضعیت تفکیک از مبدا پسماندهای روستایی پرداخته میشود. این روستاها از مناطق مرکزی ایران با شرایط آب و هوایی و فرهنگی متفاوت انتخاب شده است. در این طرح 91 روستا از سه استان یزد، اصفهان و چهار محال بختیاری بصورت بلوکهای تصادفی انتخاب شد، روش نمون هگیری بصورت پرسشنامه ای و در دو سطح خانوار و مسئولین دهیاریها بود. برای نمونه گیری از آنها حداقل 40 پرسشنامه در هر روستا برای خانوارها و یک پرسشنامه مربوط به آبادیها تکمیل گردید. نتایج بدست آمده نشان دادکه در حال حاضر در استان چهار محال و بختیاری 4درصد و در اصفهان 18 درصد طرح تفکیک از مبداء در روستاها انجام می شود اما روستاهای استان یزد تقریبا فاقد طرح تفکیک از مبدا می باشد. هم چنین میزان مشارکت مردمی در جمع آوری، دفع و حمل زبال هها در آبادیهای سه استان متوسط می باشد که با اعمال شیوه های مختلف مانند آموزش، آگاه کردن مردم از اهمیت بهداشتی و اقتصادی و زیست محیطی تفکیک از مبداء و همکاری در بازیافت مواد افزایش یافته و در مدت کوتاهی به حد مطلوب خواهد رسید.
کلیدواژه ها:
جلب مشارکت ، همکار یهای مردمی ، مدیریت پسماند-پسماندهای روستایی ، اثرات اقتصادی اصفهان ، چهار محال و بختیاری ، یزد
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :