اثر بخشی آموزش مهارت های اجتماعی بر کاهش پرخاشگری در دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه در شهر خنج

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی فقه و حقوق، روانشناسی و علوم تربیتی در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICJLP03_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 411
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسا حاجتی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی آموزش کودکان استثنایی، واحد فیروزآباد، دانشگاه آزاد اسلامی، فیروزآباد، فارس، ایران

علی ناصری

استادیار گروه روانشناسی، واحد فیروزآباد، دانشگاه آزاد اسلامی، فیروزآباد، فارس، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف تاثیر آموزش مهارتهای اجتماعی بر کاهش پرخاشگری در دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه در شهر خنج انجام شد. روش پژوهش حاضر از نوع آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون بود. جامعه آماری شامل تمامی دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه که در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ مشغول به تحصیل بودند که به صورت تصادفی خوشه ای ۴۰ دانش آموز از جامعه مذکور انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسش نامه پرخاشگری باس و پری بود. آموزش مهارتهای اجتماعی طی ۱۰ جلسه ۶۰ دقیقه ای و در هر هفته دو جلسه برای گروه آزمایش اجرا شد در حالی که گروه کنترل چنین آموزشی را دریافت نکردند. آزمودنی های هر دو گروه آزمایش و کنترل در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون مورد ارزیابی قرار گرفتند.برای تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس چند متغیره استفاده شد. یافته ها نشان داد که آموزش گروهی مهارت های اجتماعی بر کاهش پرخاشگری کل (P< ۰/۰۵) ، پرخاشگری فیزیکی (P< ۰/۰۵)، پرخاشگری کلامی(P< ۰/۰۵ )، خشم (P< ۰/۰۵) و خصومت (P< ۰/۰۵) دانش آموزان موثر است.نتیجه گیری: بر اساس یافته های پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت که دانش آموزان دختر با یادگیری مهارت های اجتماعی در رویارویی با موقعیت های مختلف ، از راهبردهای پرخاشگرانه کمتری استفاده میکنند.

کلیدواژه ها

مهارت های اجتماعی، پرخاشگری، پرخاشگری فیزیکی، پرخاشگری کلامی، خشم ،خصومت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.