اثربخشی پسخوراند عصبی بر افزایش تمرکز کودکان دارای اختلال کاستی توجه بیش فعالی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 224

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JCSNP-1-1_003

تاریخ نمایه سازی: 3 بهمن 1400

چکیده مقاله:

زمینه و هدف اختلال بیش فعالی کاستی توجه یک اختلال رفتاری و عصبی رشدی شایع در دوران کودکی است. یکی از شیوه‎های جدید برای درمان و بهبود این اختلال، پسخوراند عصبی است. پسخوراند عصبی از جمله روش‎های عصب روان شناختی آموزشی و درمانی است؛ پسخوراند عصبی با استفاده از داده های به دست آمده از بازخورد بینایی یا شنوایی اطلاعات ثبت شده الکتروانسفالوگرافی از ویژگی های امواج مغزی، فرد را قادر می سازد تا فعالیت های قشر مغز خود را تغییر دهد. هدف از این پژوهش بررسی اثربخشی پسخوراند عصبی در افزایش توجه و تمرکز کودکان دارای اختلال بیش فعالی کاستی توجه بود. روش روش پژوهش شبه آزمایشی با طرح پیش‎آزمون-پس‎آزمون بود. جامعه آماری پژوهش شامل کودکان دارای اختلال کم توجهی بیش‎فعالی شهر تهران بود. نمونه این پژوهش شامل ۲۰ کودک دارای اختلال بیش فعالی کاستی توجه بودند که از مدارس منطقه ۶ تهران به صورت نمونه گیری در دسترس هدفمند انتخاب شدند. درمان پسخوراند عصبی به مدت ۲۰ جلسه ۴۰ دقیقه ای به صورت دو بار در هفته و به صورت فردی اجرا شد. توجه و تمرکز مشارکت‎کننده‎ها با آزمون توجه انتخابی، تمرکز و تلاشمندی D۲ (روندا، ۲۰۰۵) سنجیده شد. داده‎ها با استفاده از روش آماری T وابسته و با کمک نرم افزار SPSS-۲۱ تحلیل شد. یافته ها نتایج آزمون T وابسته نشان داد که تاثیر مداخله پسخوراند عصبی بر شرکت کنندگان گروه آزمایشی برای متغیر توجه و تمرکز معنادار بوده است (۰/۰۵). بدین معنی که میزان نمرات توجه و تمرکز شرکت کنندگان افزایش یافته است. نتیجه گیری بر اساس یافته‎های این پژوهش می‎توان نتیجه گرفت که پسخوراند عصبی در افزایش توجه و تمرکز کودکان دارای اختلال بیش فعالی کاستی توجه تاثیرگذار است. درمانگران می توانند از این روش در بهبود توجه و تمرکز کودکان دارای اختلال بیش فعالی کاستی توجه استفاده کنند.

کلیدواژه ها:

Neurofeedback Training ، Concentration ، Attention ، Attention ، Attention Deficit Hyperactivity Disorder ، پسخوراند عصبی ، تمرکز ، توجه ، اختلال بیش فعالی کمبود توجه

نویسندگان

زهرا نوریان

Master Degree Graduated in Psychology, Ilam Branch, Islamic Azad University

شهرام مامی

Assistant Professor, Department of Psychology, Ilam Branch, Islamic Azad University

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ApA. Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders. ۵ ed. ...
  • Sayal K, Prasad V, Daley D, Ford T, Coghill D. ...
  • Sadock BJ, Sadock VA, Ruiz P. Kaplan & Sadock's synopsis ...
  • Danielson ML, Bitsko RH, Ghandour RM, Holbrook JR, Kogan MD, ...
  • Shafaat A, Tirgari-Seraj A, Daneshpoor SMM, Hajian M, Khademloo M. ...
  • Nayak CS, Anilkumar AC. EEG Normal Waveforms Treasure Island, Florida: ...
  • نمایش کامل مراجع