مقایسه تاثیر سن کشت بر فعالیت ضد باکتریایی فنازین ۱-کربوکسیلیک اسید استخراج شده از سویه سودوموناس آئروجینوزاMUT ۳ بر علیه باکتری های خورنده فولاد
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 300
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NCMBJ-5-17_005
تاریخ نمایه سازی: 2 بهمن 1400
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: از مخرب ترین نوع خوردگی، خوردگی زیستی می باشد که حدود ۴۰-۲۰ درصد خسارات ناشی از خوردگی را در پی دارد. از روش های مقابله با خوردگی زیستی تولید محصولات متابولیکی از باکتری ها که خود نقش ضد باکتریایی دارند و مانع از رشد و تکثیر باکتری های خورنده و خزه ها و جلبک های دریایی در سطوح فلزات می شوند می توان نام برد.
مواد و روش ها: با توجه به اهمیت موضوع در این پژوهش یک ترکیب زیستی ضد باکتری تولید شد که اثر کشندگی آن روی باکتری های خورنده فولاد که از تاسیسات دریایی جداسازی شده بود مورد بررسی قرار گرفت. پس از شناسایی مشخص شد که ترکیب زیستی تولید شده فنازین ۱- کربوکسیلیک اسید می باشد. تولید آنتی باکتریال فنازین ۱-کربوکسیلیک اسید (PCA) از باکتری سودوموناس آئروجینوزا ۳MUT در هفت روز به صورت ناپیوسته بررسی شد.
یافته ها: آنچه آزمایشات نشان داد بیشترین میزان تولید وزنی عصاره ضد میکروبی مربوط به روز ششم با تولیدی برابر g/l۳۱۳/۰ بود اما با تست فعالیت آنتی باکتریال مشاهده شد هاله عدم رشد و منطقه بازدارندگی در روز چهارم نسبت به روزهای دیگر بزرگتر بوده و آنالیزکروماتوگرافی مایع با فشار بالا (HPLC) نشان دهنده خلوص بیشتر PCA در این روز می باشد.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده می توان اثرضد باکتریایی آنتی باکتریال تولیدی را پس از چهار روز کشت بیشتر از روزهای دیگر قلمداد کرد و درپژوهش های آینده بر روی فرمولاسیون این ماده زیستی در رنگ های دریایی به کار برد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ابوذر نیکزاد
۴. Tehran's Malek Ashtar University of Technology
سید یونس صالحی
۴. Tehran's Malek Ashtar University of Technology
علی بهرامی
۴. Tehran's Malek Ashtar University of Technology
داریوش عربیان
۴. Tehran's Malek Ashtar University of Technology
محمد داوود غفاری
۳. Tehran, Shahed University
محمد رضا معصومیان
۴. Tehran's Malek Ashtar University of Technology