میکروفاسیس، بازسازی محیطهای رسوبی و چینه شناسی توالی های ( Sequence stratigerphy ) سازند الیکا در شرق البرز مرکزی ( ناحیه شهمیرزاد )
محل انتشار: اولین همایش انجمن زمین شناسی ایران
سال انتشار: 1376
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,325
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SGSI01_048
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1385
چکیده مقاله:
سازند الیکا در بخشهای وسیعی از زون البرز رخنمون دارد و در دامنه های جنوبی البرز مرکزی از ضخامت و تنوع رخساره ای فراوانی برخوردار است. یکی از ضخیم ترین و کامل ترین برشهای چینه ای سازند الیکا در ناحیه شهمیرزاد و در 24 کیلومتری شمال سمنن قرار دارد که جهت بررسی های میکروفاسیس ، محیط رسوبی و سکانس استراتیگرافی مورد مطالعه قرار گرفته است.
در ای ناحیه سازند الیکا با ناپیوستگی هم شیب بر روی سنگهای آهکی سازند مبارک با سن کربونیفر زیرین قرار دارد و سطح ناپیوستگی اشاره شده معمولا با یک افق لاتریتی ضخیم و قرمز رنگ مشخص می گردد. در مرز بالایی سازند الیکا نیز یک ناپیوستگی بزرگ و ناحیه ای ملاحظه می گردد که در این محدوده زمانی فرصت کافی برای کارستی شدن ، لاتریت وبوکسیت زایی و همچنین فعالیتهای آتشفشانی فراهم شده است. فعالیت های آتشفشانی با توجه به وجود یک افق ضخیم ملافیری در مرز بالایی سازند الیکا در منطقه شهمیرزاد مشخص می شود.
مطالعات انجام شده نشان می دهد که سنگ های کربناته موجود در سازند الیکا در یک شرایط دریایی کم عمق در حاشیه شمالی و غیر فعال (Passive margin) قاره کیمرین و در جنوب اقیانوس پالئوتتیس تشکیل شده است. این سنگها در پلاتفرم وسیعی در شرایط اقلیمی گرم و خشک مشابه خلیج فارس امروزی تشکیل شده اند.
نویسندگان
یعقوب لاسمی
بخش زمین شناسی - دانشگاه تربیت معلم
مسعود لطف پور
بخش زمین شناسی - دانشگاه تربیت معلم
علیرضا طهماسبی
بخش زمین شناسی - دانشگاه تربیت معلم