ادراک از تصمیم گیری اخلاقی و قصد افشاگری کارکنان حسابداری با تاکید بر تئوری چشم انداز

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش الکترونیک پژوهشهای مدیریت کسب و کار اخلاقی
  • کد COI اختصاصی: EMBR01_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 201
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن هاشمی گهر

استادیار، گروه حسابداری واحد شهر قدس دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

زهره نقی زاده زکی

کارشناسی ارشد گروه حسابداری واحد شهر قدس دانشگاه ازاد اسلامی، تهران، ایران

غلامرضا عباسی

دانشجوی دکتری گروه حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، تهران، ایران

چکیده

هدف این مطالعه ادراک از نحوه تصمیم گیری اخلاقی و قصد افشاگری کارکنان حسابداری با تاکید برتئوری چشمانداز بوده است. در طول چهار دهه گذشته تصمیم گیری اخلاقی توجه بسیاری از محققان ومتخصصان را در سراسر جهان به خود جلب کرده است. درک این موضوع که چگونه مدیران و کارکنان یکسازمان، مسائل اخلاقی را شناسایی می کنند و به آن پاسخ می دهند و اینکه چگونه مدیران و کارکنانکسب وکارها مولفه اخلاق را در فرایند تصمیم گیری خود درگیر می کنند، به طور گسترده ای مورد توجه قرارگرفته و از اهمیت برخوردار است. این موضوع عواملی که بر تصمیم گیری اخلاقی تاثیرگذار هستند را نیزدربرمی گیرد. از این رو این مطالعه با یک رویکرد مروری نگاهی بر برخی از مولفه های موثر بر تصمیم گیریاخلاقی و قصد افشاگری کارکنان حسابداری داشته است. بررسی ادبیات نشان می دهد که در خصوص نقشموثر شدت اخلاقی به عنوان یک عامل کلیدی که به ارزیابی موقعیت های اخلاقی کمک می کند، برتصمیم گیری اخلاقی و قصد افشاگری کارکنان حسابداری، شواهد تجربی مناسبی وجود دارد. بعلاوه،تصمیم گیری اخلاقی که خود می تواند مطابق با تئوری چشم انداز متاثر از احساسات افراد در خصوص دامنهسود و زیان یعنی احساس لذت یا رنج افراد در زمینه تصمیم حسابداری باشد، می تواند منجر به قصدافشاگری شود. از این رو می توان پیشنهاد داد که برای تقویت تصمیم گیری اخلاقی در تصمیمات حسابداریو قصد افشاگری تخلفات حسابداری، به آموزش اخلاق در محل کار اقدام شود.

کلیدواژه ها

تصمیم گیری اخلاقی، قصد افشاگری، شدت اخلاقی، تمایل اخلاقی، تئوری چشم انداز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.