تحلیل چسبندگی هزینه در مراحل مختلف چرخه ی عمر شرکت

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مطالعات جدید در کارآفرینی و مدیریت کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: NSEBM03_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 279
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید فرمهینی فراهانی

دانشجوی دکتری حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سمنان، ایران

حسین جباری

استادیار گروه حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کاشان، ایران

چکیده

فرض اساسی در حسابداری مدیریت این است که میازن تغییرات در هزینه ها هماهنگ با افزایش یا کاهش حجم فعالیت و به یک نسبت است. تئوری هایی در خصوص رفتار هزینه ها بیان می کنند، تغییرات هزینه به میزان تغییرات در سطح فعالیت وابسته و این تغییرات بصورت متقارن صورت می گیرد. شواهد تحقیقات اخیر، این تئوری را زیر سوال برده و مسئله چسبندگی هزینه ها را به معنای پاسخ نامتقارن هزینه ها به تغییرات فعالیت های شرکت مطرح و اثبات می کند. چسبندگی هزینه ها مطرح می کند که میزان کاهش هزینه ها به هنگام کاهش فعالیت، کمتر از میزان افزایش هزینه ها بر اثر افزایش فعالیت است. با توجه به اهمیت رفتار هزینه ها ج هت برنامه ریزی های شرکت ها، این تحقیق به واکاوی وجود رفتار چسبنده هزینه های اداری عمومی و هزینه های توزیع و فروش در مراحل مختلف چرخه ی ع مر شرکت ها می پردازد و تفاوت چسبندگی هزینه ها در دوره های مختلف تحلیل می گردد، همچنین اثر خوش بینی مدیران از افزایش میزان فروش درآینده، بر چسبندگی هزینه ها مطالعه می گردد. نتایج این پژوهش بر اساس اطلاعات ۶۳۶ سال شرکت فعال در بورس اوراق بهادار تهران برای یک دوره ۵ ساله از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۰ نشان می دهد که هزینه های اداری و عمومی و توزیع و فروش در مرحله رشد و بلوغ دارای رفتار چسبنده هستند و هزینه هیا توزیع و فروش چسبنده تر از هزینه های اداری و عمومی می باشند، ولی این هزینه ها در مرحله افول رفتار چسبنده ندارند، همچنین خوش بینی مدیران از افزایش فروش درآینده در مرحله رشد و بلوغ، منجر به افزایش چسبندگی هزینه ها شده ولی در مرحله افول مدیران انتظار افزایش فروش در سال های آتی را ندارند.

کلیدواژه ها

چسبندگی هزینه ها، پیش بینی فروش، رفتار هزینه ها، تصمیمات سنجیده مدیریت، هزینه های فروش و اداری و عمومی، چرخه ی عمر شرکت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.