برآورد ضریب آبدهی سرریزهای کلید پیانویی انحنادار با استفاده از ترکیب رگرسیون بردار پشتیبان و الگوریتم های ملخ و کرم شب تاب
محل انتشار: مهندسی آبیاری و آب ایران، دوره: 12، شماره: 2
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 252
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_WATER-12-2_011
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1400
چکیده مقاله:
سرریزهای کلیدپیانویی نوع جدیدی از سرریزها هستند که در جهت افزایش ظرفیت تخلیه سدها و کانالها طراحی میشوند. در صورتیکه کلیدهای تشکیلدهنده این مدل سرریز بر روی کمانی از یک دایره قرار بگیرند، آن را سرریز کلیدپیانویی انحنادار مینامند. در این پژوهش عملکرد سه مدل هوشمند رگرسیون بردار پشتیبان (SVR)، رگرسیون بردار پشتیبان- کرم شبتاب (SVR-FA) و رگرسیون بردار پشتیبان- ملخ (SVR-GOA) برای پیشبینی میزان آبدهی سرریزهای کلیدپیانویی انحنادار مورد ارزیابی قرار گرفته است. ضریب تعیین (R۲)، میانگین مربعات خطا (MAE) ، جذر میانگین مربعات خطا (RMSE) و شاخص پراکندگی (SI) چهار شاخص آماری میباشند که برای تعیین دقت مدلهای هوشمند به کار گرفته شده است. نتیجه این معیارهای ارزیابی در دوره آزمون نشان میدهد که مدل SVR-GOA با مقادیر ۹۹۲۷۵/۰، ۰۱۲۰۲/۰، ۰۰۰۲۶/۰ و ۰۰۰۴۶/۰ نسبت به مدل SVR-FA با مقادیر ۹۵۶۶۶/۰، ۰۳۸۴۴/۰، ۰۰۲۰۰/۰ و ۰۰۳۴۲/۰ و SVR با مقادیر ۹۴۲۴۹/۰، ۰۴۰۱۳/۰، ۰۶۰۲۷/۰ و ۰۰۴۱۰/۰ به ترتیب برای شاخصهای R۲،MAE ،RMSE و SI از دقت بیشتری در پیشبینی آبدهی سرریز کلیدپیانویی انحنادار برخوردار است.
کلیدواژه ها:
: رگرسیون بردار پشتیبان ، الگوریتم ملخ ، الگوریتم کرم شب تاب ، سرریز کلیدپیانویی انحنادار ، ضریب آبدهی
نویسندگان
حجت کرمی
استادیار گروه مهندسی عمران- مهندسی آب و سازه های هیدرولیکی، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان
علیرضا رضائی آهوانویی
کارشناسی ارشد مهندسی آب و سازه های هیدرولیکی، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :