نیازسنجی بازار کار استان قم نسبت به تخصص دانش آموختگان شاخه های فنی- حرفه ای و کاردانش

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 208

فایل این مقاله در 29 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JMEPJ-3-3_007

تاریخ نمایه سازی: 26 دی 1400

چکیده مقاله:

پژوهش حاضر با هدف بررسی نیازهای بازار کار نسبت به تخصص هنرجویان شاخه های فنی - حرفه ای استان قم انجام شده است. این پژوهش پیمایشی و ازنظر هدف کاربردی است جامعه آماری شامل کلیه هنرآموزان استان قم و نمونه طبق فرمول کوکران ۲۵۹ نفر و روش نمونه گیری سهمیه ای طبقه ای بود. داده ها توسط پرسشنامه محقق ساخته و چک لیست رشته ها در شاخه فنی- حرفه ای (۴۰ رشته) و شاخه کاردانش (۱۶۱ رشته) جمع آوری شد.. روایی محتوا توسط اساتید مربوطه مثبت ارزیابی شد و پایایی با آلفای کرونباخ ۷۸/۰ محاسبه شد. برای بررسی داده ها از آزمون کولموگروف اسمیرنوف، t تک نمونه، آزمون فریدمن استفاده شد. یافته ها نشان داد در حوزه آموزش های فنی - حرفه ای رشته های مکانیک خودرو (با میانگین رتبه ای ۶۵/۱۵)، تاسیسات مکانیکی (با میانگین رتبه ای ۳۱/۱۵)، صنایع دستی فرش (با میانگین رتبه ای ۷۴/۱۴) و در شاخه کاردانش، عیب یابی سیستم های رایانه ای، تولید و توسعه دهنده پایگاه های اینترنتی، ماشین های الکتریکی و برنامه نویسی بازی های رایانه ای، اولویت های بازار کار استان قم هستند. در این پژوهش موارد جدیدی برای مدیریت آموزشی در حوزه شاخه های فنی حرفه ای و کاردانش در استان قم معرفی گردید که درنهایت بستر مناسبی برای رشد اشتغال و کاهش بیکاری هنرجویان هنرستان ها فراهم می آورد. پیشنهاد می شود مدیران آموزشی اولویت های شناسایی شده را در برنامه های خود بگنجانند و مبنای فعالیت های آموزشی خود را بر اساس نتایج حاصله از تحقیقات علمی ازجمله تحقیق حاضر قرار دهند تا آموزش های ارائه شده به اثربخشی بیانجامد.

نویسندگان

ملیحه اصغری

دانشجوی دکتری ، گروه رهبری و توسعه آموزشی ،دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران ،ایران

حمید جعفریان یسار

گروه آموزش ابتدایی پردیس آیت الله طالقانی دانشگاه فرهنگیان قم ،ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Abdullah, N. H. L., Mat Husin, S. N., Paimin, A. ...
  • DOI: https://doi.org/۱۰.۴۷۵۷۷/tssj.v۲۰i۱.۳۳۹۶Abbaszadeh, Saeed; Shahi, Sakineh and Mehr Alizadeh, Yadaleh (۲۰۱۸), the ...
  • Alavi Ilkhchi, H; Khosravi Babadi, A.A (۲۰۱۴)Investigation the role of ...
  • Newton, O. (۲۰۱۸). Debating the first principles of English vocational ...
  • نمایش کامل مراجع