تحلیل و ارزیابی گروه معارف اسلامی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی (مورد مطالعه:دانشگاههای مرکز استان گلستان)
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 189
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_KSIU-21-73_002
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1400
چکیده مقاله:
هدف: محققان در پژوهش حاضر، در پی شناسایی نقاط قوت، ضعف، تهدید و فرصتهای گروه معارف اسلامی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان گلستان مبتنی بر رویکرد علمی و نیز واکاوی و ارزیابی درونی و بیرونی این گروه آموزشی بوده اند. روش: این پژوهش به شیوه مقطعی و توصیفی- تحلیلی انجام شد. ابزار تحقیق پس از اجماع خبرگان، به روش بارش فکری مبتنی بر مدل راهبردی Swot در بین ۲۸ نفر از اعضای هیئت علمی، مدرسان و مدیران گروه معارف اسلامی دانشگاههای مرکز استان گلستان در سال ۱۳۹۴ توزیع و پس از ورود اطلاعات به محیط نرم افزار آماری Spss۱۸، با استفاده از شاخصهای مجذور مرکزی تجزیه و تحلیل شد. یافته ها و نتایج:در بین گویه ها، گویه «وجود منابع معتبر و تعدد تالیف در حوزه معارف اسلامی» در رتبه اول قوتهای گروه معارف، «ناتوانی محتوای دروس معارف در ارائه مدلی کارا و بهینه در زندگی روزمره» اولویت اول نقاط ضعف، «غلبه رویکرد کمیت گرایی در بین دانشجویان مبنی بر اخذ نمره بالا در دروس معارف برای ارتقای معدل» در رتبه اول تهدیدها و گویه «قدمت یگانه پرستی و اعتقاد وحدانی در بین مردم و همسویی زمینه های فرهنگ ملی با فرهنگ اسلامی» در رتبه اول فرصتهای(محیط بیرونی) گروه معارف اسلامی دانشگاهها گزارش شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
قاسمعلی کابلی
دکتری کلام اسلامی؛ استادیارگروه معارف اسلامی دانشگاه پیام نور(نویسنده مسئول)/ نشانی: انجیراب، پل فتحه باغ، جنب ستاد فرماندهی نیروی انتظامی، دانشگاه پیام نور گرگان / نمابر: ۳۲۴۳۶۲۳۶-۰۱۷ / Email: mt_mobasheri@yahoo.com
علی وطنی
کارشناس ارشد علوم اجتماعی؛ مدرس دانشگاه پیام نور.
محمدتقی ملک حسینی
کارشناس ارشد مطالعات منطقه ای و عضو دفتر تحقیقات مرزبانی کشور
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :