پیشگیری و منع نشر و بیان مطالب غیرتربیتی در رسانه ها و فضای مجازی با تکیه بر احکام فقهی کتب ضاله

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF09_107
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 231
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید صفری

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه فقه ، حقوق و علوم سیاسی ، تهران، ایران.

سید محمد صادق موسوی

دانشیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

سید ابوالقاسم نقیبی

دکترای فقه و حقوق خصوصی، دانشیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

چکیده

در این تحقیق پژوهشگر رفتارهای تربیتی حاصل شده در جوانان را دربرخورد با رسانه های مخرب که مخاطبان را با ارسال پیام های یک طرفه به یک مصرف کننده نهایی بی فکر و اراده تبدیل می کند را مشاهده و با مطالعه کتب ضاله از دیدگاه اسلام مورد بررسی قرار داده و راه های پیشگیری درسلامت سازی آنها و منع اخبار ضلال را در این نظم نوین خبری باطل از طریق وسایل ارتباط جمعی(مطبوعات ، رادیو ، تلویزیون و خبرگازی و شبکه های اجتماعی و...) بیان دارد . اسلام و به تبع آن آیا فقه پویای شیعه می تواند برای مسیر تکاملی انسانیت برنامه ای اجرایی داشته باشد. وقتی آمار پرورش وتربیت را در جامعه های اسلامی مورد بررسی قرار می دهیم نمونه هایی از تهاجم مدیریت شده تربیتی را که توسط روشنفکران غرب زده و تفکرات غربی در سطح جامعه در گسترش می باشدرا مشاهده می نمائیم که قابل پیشگیری در اسلام هستند. متاسفانه اعمال نظر فردی در تربیت بجای کمک گیری ازفقه پویای امامیه ضربات متعددی به مبانی تربیتی اسلام زده است و ریشه این فضایل اخلاقی و سجایای انسانی در حال حذف است تا ریشه این نهال فقهی را از بین ببرند ، اما توجه به سنت پیامبر در تمام شئونات فقه تربیتی و مراحل زندگی می تواند برنامه ای منظم و دستوری قوی در جلوگیری از انحرافات باشد . هرچند که این موضوع هم بدون پویایی و توجه به فقه به روز امکان پذیر نمی باشد . ظاهرا لازم است علماء و دانشجویان و طلاب جوان برای سلامت رفتارهای جامعه علاوهبر جستجوی مبانی فقهی پیشگیری ، به عوامل اجرایی و ایده های مبتنی بر فقه پویای اسلامی توجه کنند و برای گسترش رفع و درمان مطالب و نظریات غیرتربیتی که به اسم تربیت به خورد علوم انسانی داده شده و می شود راهکارهای جدیدی را ارائه نمایند

کلیدواژه ها

مطالب ضلال ، کتب ضاله ، انحرافات تربیتی ، رسانه و فضای مجازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.