سال انتشار: 1400
کد COI مقاله: ISCV04_055
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 156
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 18 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی کارکردهای شهرت در استنباط احکام فقهی و حقوقی
چکیده مقاله:
شهرت به معنای گرایش اکثریت به یک رای و نظر خاص است. شهرت به سه قسم فتوایی، روایی و عملی تقسیم می شود؛ فقهای اهل سنت شهرت فتوایی را در بحث اجماع به آن پرداخته اند. در ارتباط باشهرت روایی باید بیان نمود که کاربرد آن در بحث تعادل و تراجیح مطرح می شود. شهرت عملی که شهرت در عمل به روایت بوده و کاربرد آن در جبر ضعف سند است و البته در آن اختلاف نظر وجوددارد. درگذشته، غالب فقیهان بیشتر اجماع ها و شهرت ها را به چشم علائم راه و جهت های مسیر نگاه میکردند و دراین عصر، برخی از فقیهان بی اعتنا از کنار آنها می گذرند. پذیرش افراطی اجماع و شهرت دردیروز، فقه را دردو زمینه تفسیر نصوص و تعیین حکم درموارد غیر منصوص، از هوای آزاد عقلانیت تاحدودی بازداشت. برآیند اینکه، از جمله کارکردهای شهرت در استنباط فقهی می توان به تخییر در رجوع به متلف و فسخ، مکروه بودن تلقی رکبان، ثبوت خیار غبن، ثبوت ارش در خیار عیب و... اشاره نمود. نگارنده در نوشتار حاضر در صدد است تا ضمن توجه به مفهوم شهرت، انواع آن را تبیین و با بیان دیدگاه های فقها در این زمینه، کارکردهای آن در استنباط فقهی راتحلیل و تشریح نماید
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا ISCV04_055 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1374548/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:کیان مهر، مهدی و حسین حسینی برآفتابی، سید ملک و حسینی، سید محمد حسن،1400،بررسی کارکردهای شهرت در استنباط احکام فقهی و حقوقی،سومین کنفرانس بین المللی و چهارمین کنفرانس ملی حقوق و علوم سیاسی،تهران،https://civilica.com/doc/1374548
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1400، کیان مهر، مهدی؛ سید ملک حسین حسینی برآفتابی و سید محمد حسن حسینی)
برای بار دوم به بعد: (1400، کیان مهر؛ حسین حسینی برآفتابی و حسینی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- شرط اسقاط خیار تدلیس در نظام حقوقی ایران و فقه امامیه
- مطالعه تحلیلی ماهیت حقوقی قراردادهای اجاره به شرط تملیک و جایگاه قانونی آن
- نقش سازمانهای دولتی در پیشگیری از فساد در ایران
- بررسی تآثیر حقوق شهروندی بر حریم خصوصی
- مسئولیت بین المللی ناشی از تخریب محیط زیست در جنگ سوریه و عراق
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- بررسی مصوبات کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور الحاق یک بند به تبصره «۶»
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر حوزه صنعت»
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «طرح الحاق یک ماده به قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی»
- فرایند کاربست قدرت نرم در سیاست خارجی (۱ . جمهوری خلق چین)
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «لایحه موافقتنامه همکاری در زمینه حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری صربستان»
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.