تاثیر فناوری پردازش غیرحرارتی فراصوت بر جوانهزنی غلات

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی مطالعات میان رشته ای در صنایع غذایی و علوم تغذیه ایران
  • کد COI اختصاصی: ICFBCNF05_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 270
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو افتخاری یزدی

دانشجوی دکترای گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی ، سبزوار، ایران

احمد پدرام نیا

گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی ، سبزوار، ایران

فریبا نقی پور

موسسه تحقیقات اصلاح ،تهیه نهال و بذر،سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی،کرج،ایران

چکیده

جوانه زنی غلات شامل یک سری فرآیندهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی پیچیده است که تحت تاثیر عوامل متعدد داخلی و خارجی قرار می گیرد. امواج اولتراسوند به عنوان یک تکنیک کارامد برای از بین بردن دوره خواب دانه و بهبود ویژگی های جوانه زنی به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته است. فراصوت را می توان یک انقلاب بزرگ در راستای افزایش میزان و سرعت جوانه زنی، افزایش رشد و عملکرد جوانه غلات، افزایش فعالیت ضد اکسیداتیو جوانه های تولیدی و بهبود ترکیبات پلی فنول، فلاونوئیدها و محتوای ساپونین در جوانه ها در نظر گرفت. هم چنین تاثیر مثبت بر روی رشد گیاه و اندام های هوایی و وزن کل نهال، کاهش فلزات سنگین موجود در دانه ، افزایش گلوکز دانه های غلات دارد. این روش مزایای متعددی نسبت به روشهای استفاده از مواد شیمیایی دارد. مطالعات نشان داده اند که می توان از تکنیک های خاص پردازش غیرحرارتی مانند استفاده از امواج اولتراسوند برای ایجاد تغییرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی در جوانه زنی دانه های غلات استفاده کرد و درنتیجه قابلیت هضم و ارزش غذایی، طعم و کیفیت جوانه غلات افزایش داد. درنتیجه این بررسی، امواج اولتراسونیک بر درصد جوانه زنی در همه گونه ها به جز دو مورد تاثیر مثبت دارد. بااین حال، سرعت جوانه زنیدر همه گونه ها با استفاده از امواج اولتراسوند افزایش می یابد. هم چنین دلایل اثرات مثبت اولتراسوند بر روی دانه ها نیز مورد بحث قرار گرفته است. در پژوهش حاضر اطلاعات جامعی در خصوص تاثیر اولتراسونیک بر جوانه زنی غلات ارائه گردیده است

کلیدواژه ها

جوانه زنی دانه، فرآیند غیرحرارتی، اولتراسوند، غلات.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.