بررسی ترکیب های شیمیایی و اثر اسانس آویشن دنایی Thymus )( daenensis Celak Subsp daenensis بر باکتری های استافیلوکوکوس حساسیت متفاوت به آنتی بیوتیک های وانکومایسین میتی سیلین و اکساسیلین
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,431
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NSASD02_173
تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1390
چکیده مقاله:
یکی از مشکلاتی که طب جدید با وجود امتیازهای ظاهری نسبت به طب سنتی با خود به ارمغان آورده ،مصرف روز افزون داروهای شیمیائی است که متأسفانه روز به روز شکل حاد تری به خود می گیرد در این میان گسترش روزافزون مقاومت آنتی بیوتیکی نسبت به گونه های استافیلوکوکوس اورئوس یکی از معضلاتی است که پزشکان با آن سرو کار دارند .استافیلوکوکوس اورئوس از عوامل اصلی عفونت های بیمارستانی است که شیوع آن نیز رو به ازدیاد میباشد . در این پژوهش سعی شد ه است که اثر اسانس آویشن دنایی که گیاهی بومی ایران می باشد و از لحاظ محتوای ترکیبات دارای درصد بالایی تیمول است. را بر باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس با سطح حساسیت متفاوت به انتی بیوتیک های میتی سیلین ،وانکومایسین و اکساسایلین بررسی شود . ترکیب های عمده اسانس شامل : تیمول 71/2%کارواکرول -2/4%، پار-ا سیمین(3/8%و گاما- ترپینن 8/8%بود ..نتایج حاکی از آن بود که سطح حساسیت به آنتی بیوتیک تأثیری بر میزان اثر اسانس آویشن دنایی بر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس ندارد MBC وMIC اسانس آویشن دنایی بر باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس 0/5و0/1 μl/ml . .از نتایج میتوان به این نکته رسید که اسانس آویشن دنایی دارای اثر بازدارندگی وکشندگی بالایی می باشد که این اثر می تواند به علت محتوای بالای تیمول اسانس این گیاه باشد .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اردلان علیزاده
استاد یار بخش علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی
محمدجواد نوروزنژاد
استادیار بخش میکروبیولوژی ، دانشگاه آزاد اسلامی
مجتبی خرمی
مسئول مکاتبات ،دانشجوی کارشناسی ارشد ،گروه باغبانی ،دانشگاه آزاد اسل
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :