تاثیر اسانس اسطوخودوس (Lavandula angustifolia Mill.) بر خصوصیات آنتی اکسیدانی و بیوشیمیائی تربچه (Raphanus sativus L.) در انبار سرد
محل انتشار: مجله فرآیند و کارکرد گیاهی، دوره: 9، شماره: 38
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 210
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JISPP-9-38_012
تاریخ نمایه سازی: 13 دی 1400
چکیده مقاله:
دما از مهمترین فاکتورهای تعیین کننده حفظ کیفیت فرآورده های باغبانی در طی انبارمانی است که سبب تاثیر بر فرآیندهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی می گردد. از آنجاکه گزارشی از کارایی اسطوخودوس در حفظ قابلیت آنتی اکسیدانی محصولات غذایی در انبار سرد موجود نیست. لذا تحقیق حاضر باهدف مطالعه تاثیر غلظت های مختلف اسانس اسطوخودوس بر بهبود کیفیت بیوشیمیایی غده تربچه در مواجه با سرما انجام شد. تربچه های کشت شده در گلخانه بعد از مواجه با تیمار اسانس (صفر، ۵۶/۱، ۱۳/۳، ۲۵/۶، ۵/۱۲ و ۲۵ پی پی ام ) در انبار سرد قرار داده شد. ارزیابی مشخصه های غده ها به مدت نه روز با فاصله زمانی سه روز یکبار (روزهای صفر، سوم، ششم و نهم) حاکی از آن بود که دمای کم باعث کاهش مشخصه های L*، a* و پروتئین کل و افزایش در b*، MDA، فعالیت آنزیم های پروتئاز، کاتالاز، پراکسیداز، پلی فنل اکسیداز و ظرفیت آنتی اکسیدانی گردید. تیمار با اسانس اسطوخودوس تعادل در سیستم اکسیدان و آنتی اکسیدان را از طریق کاهش در فعالیت آنزیم های پراکسیداز، پلی فنل اکسیداز و کاهش در محتوای MDA باعث گردید. دو غلظت ۵/۱۲ و ۲۵ پی پی ام اسانس بیشترین اثربخشی را داشتند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
صدیقه دهقانپور
University of Hormozgan
منصوره شمیلی
University of Hormozgan
عبدالمجید میرزاعلیان دستجردی
University of Hormozgan
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :