اثر رژیم های مختلف کم آبیاری بر عملکرد، کیفیت و کمیت دو رقم گوجه فرنگی شقایق و شهرزاد در شرایط گلخانه ای
محل انتشار: مجله فرآیند و کارکرد گیاهی، دوره: 5، شماره: 16
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 283
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JISPP-5-16_012
تاریخ نمایه سازی: 13 دی 1400
چکیده مقاله:
کم آبیاری یکی از راهکارهای مصرف بهینه آب در اراضی فاریاب است. به منظور بررسی اثر تیمارهای آبیاری به در ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ درصد نیاز آبی در دو سیستم آبیاری قطره ای سطحی و زیر سطحی بر رشد، عملکرد و خصوصیات کیفی و کمی ارقام گوجه فرنگی (شقایق و شهرزاد)، پژوهش حاضر به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. نتایج نشان داد که تاثیر سطوح مختلف آبیاری بر قطر میوه، سفتی، مواد جامد محلول، PH، اسیدیته، ویتامین ث، کاروتنوئید، شاخص سطح برگ، عملکرد کل و کارایی مصرف آب در دو رقم گوجه فرنگی شهرزاد و شقایق معنی دار می-باشد. بر اساس نتایج بیشترین میزان مواد جامد محلول (۴۷/۵ بریکس)، اسیدیته (۶۱۸/۰)، ویتامین ث (۴/۶۵ میلی گرم بر گرم وزن میوه) و کاروتنوئید (۸۹/۱۰ میکروگرم بر گرم وزن میوه) مربوط به تیمار با کمترین درصد آب آبیاری (۵۰ درصد نیاز آبی) می باشد. نتایج همچنین نشان داد که بیشترین میزان کارایی مصرف آب در تیمار ۵۰ درصد نیاز آبی در روش آبیاری قطره ای زیر سطحی به دست آمد. بیشترین عملکرد محصول نیز مربوط به روش آبیاری زیرسطحی با سطح تامین ۵۰ درصد نیاز آبی گیاه و برای رقم شقایق (۷/۲۹۷۸۲ کیلوگرم در هکتار) بود. به طور کلی، نتایج این آزمایش بیانگر آن است که کم آبیاری باعث کاهش شاخص های رویشی و افزایش کیفیت پس از برداشت ارقام گوجه فرنگی های مورد آزمایش شده است.
کلیدواژه ها:
DI ، Drip Irrigation ، Carotenoids ، Water use efficiency ، Yield ، آبیاری قطره ای ، عملکرد ، کارایی مصرف آب ، کم آبیاری ، کاروتنوئید
نویسندگان
بختیار کریمی
University of Kurdistan
یاور وفایی
University of Kurdistan
چنور عبدی
University of Kurdistan
آرزو گلزاری
University of Kurdistan
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :