اثر حساس کنندگی پرتوی نانو ذرات طلای ترکیب شده با فولیک اسید در پرتو درمانی سطحی سلول های سرطانی رده ی MCF-۷
محل انتشار: مجله علوم و فنون هسته ای، دوره: 34، شماره: 2
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 369
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JONSAT-34-2_005
تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1400
چکیده مقاله:
امروزه با پیشرفت نانوفن آوری، میتوان نانو موادی با عدد اتمی بالا، نظیر نانو ذرات طلا، را به روش های مختلفی به طور اختصاصی در سلول های توموری متمرکز کرد و از مزیت افزایش دز ناشی از مجاورت این عنصر دارای عدد اتمی بالا در کنار سلول های سرطانی به عنوان یک حساس کننده ی پرتویی بهره برد. در این پژوهش نانو ذرات طلا با قطر میانگین ۵۰ نانومتر سنتز و با مولکول فولیک اسید یکی شد. این کمپلکس به مدت ۲۴ ساعت و در غلظت های مختلف با سلول های MCF-۷ گرماگذاری شده و میزان سمیت زایی آن مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزایش غلظت نانو ذرات طلا به بالاتر از حد مشخصی می تواند سلامت سلولی را تحت تاثیر قرار دهد. میزان حساس کنندگی پرتویی نانو ذرات طلا با غلظت ۵۰ میکروگرم بر میلیلیتر در سلول های MCF-۷ تحت ۲ گری پرتو ایکس از یک دستگاه پرتو درمانی ارتوولتاژ در انرژی های مختلف ۱۲۰, ۱۸۰, ۲۰۰ کیلو ولت بیشینه و با استفاده از روش MTT ارزیابی شد. اختلاف معناداری در میزان بقا در گروه های تابش دهی شده در حضور و عدم حضور نانو ذرات طلا مشاهده شد. بیشترین مقدار ضریب افزایش دز برابر با ۱.۳۴±۰.۰۳ برای باریکه ی پرتو ایکس ۱۸۰ کیلو ولت بیشینه به دست آمد. یافته های این پژوهش این امکان را می دهد که با اعمال کاهش دزی به میزان یک سوم دز تجویزی، اثر مشابه ی، از آسیب سلولی، در سلول های سرطانی همزمان با محافظت بیش تر از بافت های سالم در معرض خطر، در مجاورت هدف ایجاد شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
کریم خوش گرد
گروه فیزیک پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی: ۳۳۱-۱۴۱۱۵، تهران ایران
بیژن هاشمی
گروه فیزیک پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی: ۳۳۱-۱۴۱۱۵، تهران ایران
عظیم اربابی
گروه رادیوتراپی انکولوژی، مرکز پزشکی آموزشی درمانی امام حسین (ع)، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، صندوق پستی: ۴۷۱۹-۱۹۳۹۵، تهران ایران
محمدجواد رسایی
گروه بیوتکنولوژی پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی: ۳۳۱-۱۴۱۱۵، تهران ایران
مسعود سلیمانی
گروه هماتولوژی پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی: ۳۳۱-۱۴۱۱۵، تهران ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :