بررسی و مقایسه ی سینتیک و هم دمای جذب زیستی توریم به وسیله ی پوست پرتقال و سلولز حاصل از آن
محل انتشار: مجله علوم و فنون هسته ای، دوره: 36، شماره: 4
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 244
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JONSAT-36-4_005
تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1400
چکیده مقاله:
در این پژوهش جذب زیستی توریم از محلول های آبی به وسیله ی پوست پرتقال و سلولز استحصال شده از آن مطالعه و با یک دیگر مقایسه شد. مطالعه های سینتیکی نشان داد که برای جذب توریم به وسیله ی پوست پرتقال مدل های سینتیکی الویچ و شبه مرتبه ی دوم و به وسیله ی سلولز مدل سینتیکی مرتبه ی دوم به خوبی با نتیجه های تجربی مطابقت دارد. هم دما های جذب لانگمویر، فروندلیچ، دوبینین- رادشکویچ، تمکین و ردلیش- پترسون بررسی و برای یافتن بهترین هم دما، سه روش تحلیل خطا شامل ضریب همبستگی (۲R)، جذر متوسط مربع خطاها (RMSE) و آزمون مجذور کی (۲χ) مورد استفاده قرار گرفت. تحلیل خطاها برای پوست پرتقال نشان داد که از میان مدل های هم دما به ترتیب، مدل ردلیش- پترسون، تمکین، دوبینین- رادشکویچ و فروندلیچ دارای کم ترین خطا هستند. در مورد سلولز هم دمای فروندلیچ دارای کم ترین خطا بود. یافته ها نشان داد که زمان لازم برای به تعادل رسیدن فرایند جذب توریم به وسیله ی پوست پرتقال ۴ ساعت و به وسیله ی سلولز حدود ۱ ساعت است. استفاده از سلولز پوست پرتقال به عنوان جاذب باعث افزایش سرعت جذب و کاهش زمان تعادل شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی اصغر قربانپور
پژوهشکده ی چرخه ی سوخت هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی ایران، صندوق پستی: ۸۴۸۶-۱۱۳۶۵، تهران ایران
احمد موفق پور
دانشکده ی مهندسی شیمی، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران، صندوق پستی: ۴۵۶۳-۱۱۳۶۵، تهران ایران
سید محمدعلی موسویان
دانشکده ی مهندسی شیمی، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران، صندوق پستی: ۴۵۶۳-۱۱۳۶۵، تهران ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :