آلایش و کاهش فشار آدیاباتیک بر اساس شواهد صحرایی و میکروسکپی در دایک های میکرودیوریت پورفیری کوارتزدار، چهار گنبد، سیرجان

سال انتشار: 1381
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,394

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI06_089

تاریخ نمایه سازی: 7 مرداد 1385

چکیده مقاله:

گرانیتوئیدهای چهار گنبد سیرجان در نواحی ماگمایی دهج – ساردوئیه واقع در جنوب شرق کمربند ماگمایی ارومیه – دختر قرار دارد. این گرانیتوئیدها را دایک هایی با ترکیب میکرودیوریت پورفیری کوارتز دار به سن احتمالی میوسن قطع نموده است. این دایک ها دارای حواشی سرد شده سریع بوده، ضخامتی تا حداکثر یک متر دارند. در آنها شواهدی دال بر آلایش ماگمایی به قرار زیر مشاهده می شود: وجود انکلاوهای مافیک با حالت پیلویی؛ حواشی واکنشی گسترده برخی از زنولیت ها با ماگمای دایک وجود دو نوع پلاژیوکلاز که در برخی منطقه بندی ناپیوسته وجود دارد؛ در برداری های آپاتیت سوزنی در پلاژیوکلازها؛ چشم های کوارتز حاشیه دار؛ وجود بافت های گرانوفیری، بین بلورهای فنوکریست پلاژیوکلاز انکلاوهای مافیک، تبلور چند مرحله ای در انکلاوهای مافیک. در مرالح بعدی سرد شدن در اثر کاهش آدیاباتیکی فشار در پلاژیوکلازها بافت غربالی و در آمفیبل ها و احتمالا در بلورهای کوارتز تحلیل رفتگی ایجاد شده است.

نویسندگان

عباس مرادیان

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان

عبدالناصر فضل نیا

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان