حذف جذبی رادیونوکلوئیدهای ۹۰Sr و ۱۳۷Cs از پسماند مایع پرتوزای راکتور تحقیقاتی تهران به وسیله ی نانوذرات تیتانوسیلیکات آلاییده شده با Nb و Ge
محل انتشار: مجله علوم و فنون هسته ای، دوره: 38، شماره: 4
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 168
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JONSAT-38-4_007
تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1400
چکیده مقاله:
نانوذرات تیتانوسیلیکات آلاییده شده با Nb و Ge، به روش آب- گرمایی ساخته شده و توانایی آن ها در حذف رادیونوکلوئیدهای ۹۰Sr و ۱۳۷Cs از پسماند مایع پرتوزای راکتور تحقیقاتی تهران در روش ناپیوسته ارزیابی شد. فاز بلوری و ریخت شناسی نمونه های ساخته شده، به ترتیب با استفاده از پراش سنجی پرتو ایکس (XRD) و میکروسکوپ الکترون پویشی (SEM) بررسی شد. تجزیه ی عنصری نمونه های جاذب با استفاده از فلوئورسانی پرتو ایکس (XRF) به انجام رسید. مساحت سطح نمونه های ساخته شده، با استفاده از جذب و واجذب نیتروژن (BET) اندازه یابی شد. اثر پارامترهای دما، زمان ماند و pH پسماند بر میزان حذف رادیونوکلوئیدهای ۹۰Sr و ۱۳۷Cs بررسی شد. یافته ها نشان داد که نمونه های ساخته شده، از توانایی خوبی برای جذب این رادیونوکلوئیدها از پسماند مایع پرتوزای راکتور تحقیقاتی تهران و به طور کلی آمایش پسماندهای مایع برخوردارند. نمونه های تیتانوسیلیکات آلاییده شده تا ۲۵ درصد وزنی با درصدهای وزنی مساوی (۵۰%) از Nb و Ge، تقریبا ۹۸.۵% از ۱۳۷Cs و ۸۶.۳% از ۹۰Sr را از پسماند حذف کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سعید علمدار میلانی
پژوهشکده ی مواد و سوخت هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی ایران
بهزاد مراغه میانجی
پژوهشکده ی مواد و سوخت هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :