گسترش همکاریهای دانشگاه و صنعت با تأکید بر جایگاه دولت و عملکرد مراکز رشد و پارک های علم و فناوری

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: کنفرانس ملی کارآفرینی، تعاون، جهاد اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: NCECEJ01_159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 950
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه هاشمی

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، گرایش بازاریابی، مدرس دانشگاه آزاد اسل

چکیده

مقاله حاضر با هدف تبیین نقش منحصر به فرد پارک های علم و فناوری و مراکز رشد در توسعه همکاریهای دانشگا-ه صنعت تهیه شده است.ضمن آن که جایگاه دولت در این فرآیند به عنوان سیاستگذار و حامی توسعه پارک ها و مراکز رشد در کشور تشریح شده است. ویژگی اساسی این پارک ها انجام فعالیتهای تحقیقاتی در قالب فعالیتهای تحقیق و توسعهای، مهندسی معکوس و تحقیقات توسعهای (تجاریسازی نتایج تحقیقات) بوده و معمولاً تحقیقات بنیادینی که فاقد کارآیی لازم برای صنایع هستند، در آن ها انجام نمیشود. مقدمه مقاله تشریح میکند که چگونه حلقه مفقوده فرآیند ارتباطات آموزشی و پژوهشی میان دانشگاه ها و صنعت توسط پارک های علم و فناوری پر شده است. در بخش اول این مقاله ضرورت توجه به ارتباط صنعت و دانشگاه و انواع ارتباط صنعت با دانشگاه بیان شده است. در بخش بعدی مقاله مفاهیم و کارکردهای پارک های علم و فناوری تشریح شده است. در این بخش سابقه پیدایش، تعریف، ویژگیها و اهداف و کارکردهای پارک ها مطرح شده است وهمچنین مدلی از تعامل زنجیره ای صنعت – پارک- دانشگاه و ارتباطات آن ها با دولت و بازار ارائه شده است. بخش سوم به بررسی وضعیت فعلی پارک ها در کشور میپردازد و روند توسعه آنها را تشریح میکند. بخش پایانی نیز به تحلیل وضعیت موجود و آسیبشناسی آن پرداخته وپیشنهادهایی را برای توسعه پارک های علم و فناوری در کشور و استان ها ارایه میدهد. در بخش جمع بندی نیز بر ضرورت اتخاذ سیاستهای کلان و واحد برای توسعه پارک ها و مراکز رشد در کشور و در عین حال تمرکززدایی و محلیسازی در تشکیل آنها تاکید شده است و نیز اشاره شده است که تشکیل پارک ها توسط قطبها یا دانشگاههای صنعتی کشور، یک نیاز جدی در فرآیند توسعه صنعتی و تکنولوژیک کشور است.نیازی که بدون حمایت نهادهای دولتی از توسعه پارک ها و مراکز رشد در کشور، برآورده نخواهد شد.

کلیدواژه ها

پارک علم و فناوری، مرکز رشد، دانشگاه، تحقیقات توسعهای، صنعت، دولت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.