بررسی رابطه ی هیجان خواهی با اعتیاد به فضای مجازی دربین دانشجویان دختر و پسر دانشگاه اراک

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ISCPS06_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 264
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن نظری فر

استادیار مشاوره، گروه روانشناسی و مشاوره، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه اراک، اراک، ایران.

رضا معصومی لمر

کارشناسی روانشناسی دانشگاه اراک

چکیده

هدف از این پژوهش بررسی رابطهی هیجان خواهی با اعتیاد به فضای مجازی در بین دانشجویان دختر و پسر دانشگاه اراک بود. پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ جمع آوری داده ها در زمره پژوهشهای توصیفی – پیمایشی قرار دارد. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشجویان دختر و پسر دانشگاه اراک در سال تحصیلی ۱۳۹۸-۱۳۹۹ بودند. حجم نمونه ۱۵۰ نفر از این افراد بر اساس فرمول پلنت از تاباکینگ، فیدل و اولمن )۲۰۰۷( بود که به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب و به آزمون اعتیاد به اینترنت یانگ))۱۹۹۸ و مقیاس هیجان خواهی زاکرمن )۱۹۸۷( پاسخ دادند. جهت توصیف داده ها از آمار توصیفی و جهت سنجش فرضیه ها از آمار استنباطی شامل آزمونهای همبستگی پیرسون و آزمون تی مستقل استفاده شده است. یافته ها نشان داد بین گریز از بازداری، تجربه طلبی، ملال پذیری و ماجراجویی دانشجویان با اعتیاد آنها به اینترنت رابطه وجود دارد (P ۰/۰۱( و بین دختران و پسران در اعتیاد به اینترنت تفاوت معناداری وجود نداشت.. نتایج حاضر از اهمیت مولفه های هیجانخواهی در پیشبینی اعتیاد به اینترنت در دانشجویان حمایت میکنند، بر این اساس برگزاری کارگاه درجهت افزایش خوداگاهی بر اساس متغیرهای پیشبین پیشنهاد می شود. همچنین در پیشگیری و درمان اعتیاد به اینترنت توجه به نقش هیجان خواهی ضروری است.

کلیدواژه ها

هیجان خواهی، اعتیاد به اینترنت، دانشجویان دانشگاه.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.