اثر ایزوتوپی استرانسیم در سیستم استخراجی جامد- مایع با استفاده از جاذب پلی مری عامل شده با کریپتاند [۲.۲.۲]
محل انتشار: مجله علوم و فنون هسته ای، دوره: 41، شماره: 2
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 352
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JONSAT-41-2_019
تاریخ نمایه سازی: 8 دی 1400
چکیده مقاله:
استفاده از لیگاندهای حلقوی یکی از روش های نسبتا جدید جداسازی ایزوتوپی می باشد. اترهای تاجی و کریپتاندها، بیش ترین کاربرد را در این گونه جداسازی ها داشته اند. کریپتاند [۲.۲.۲] یکی از ترکیبات خانواده کریپتاندها می باشد که برای تشکیل کمپلکس انتخابی با برخی کاتیون ها به کار رفته است. یکی از قابلیت های کریپتاندها تفاوت سرعت و پایداری پیوند آن ها با ایزوتوپهای مختلف یک عنصر می باشد. این پدیده که به اثر ایزوتوپی معروف است سبب توانایی این ترکیبات برای جداسازی ایزوتوپ ها می شود. در این پروژه اثر ایزوتوپی استرانسیم در سیستم استخراجی جامد- مایع با استفاده از جاذب پلی مری مریفیلد عامل دار شده با کریپتاند [۲.۲.۲] مورد بررسی قرار گرفت. اثر پارامترهای موثر بر فاکتور جداسازی شامل نوع آنیون، غلظت استرانسیم، زمان تعادل، زمان بازیابی، pH و دما مورد بررسی و بهینه سازی قرار گرفت. نتایج نشان دادند فاکتور جداسازی با جرم ایزوتوپ رابطه عکس داشته و برای ایزوتوپ های سبک تر، این فاکتور بیش تر می باشد. تحت شرایط بهینه، فاکتور جداسازی برای ایزوتوپ های Sr۸۸Sr/۸۴ ،Sr۸۸Sr/۸۶ وSr۸۸Sr/۸۷ به ترتیب ۰۲۸/۱، ۰۱۷/۱ و ۰۱۴/۱ به دست آمد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
احسان ذوالفنون
پژوهشکده ی مواد و سوخت هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی ایران، صندوق پستی: ۸۴۸۶-۱۱۳۶۵، تهران ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :