اثر آب چغندر بر تغییرات عملکردی و قلبی-عروقی متعاقب فعالیت مقاومتی حاد در مردان مبتلا به پرفشاری خون
محل انتشار: مجله پزشکی بالینی ابن سینا، دوره: 28، شماره: 3
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 329
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SJH-28-3_006
تاریخ نمایه سازی: 8 دی 1400
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: افزایش فشارخون در بیماران مبتلا به پرفشاری خون پس از انجام فعالیت های مقاومتی محتمل است. هدف از مطالعه حاضر تعیین اثر آب چغندر بر تغییرات قلبی-عروقی و عملکردی حین و متعاقب یک فعالیت مقاومتی حاد در مردان مبتلا به پرفشاری خون بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه نیمه تجربی یک سو کور۲۰ نفر از مردان مبتلا به پرفشاری خون به طور تصادفی به دو گروه آب چغندر (BJ) و دارونما (PL) تقسیم شدند. در پیش آزمون قد، وزن، قدرت عضلانی بالاتنه و پایین تنه، میزان درک فشار، فشارخون و ضربان قلب آزمودنی ها در حالت استراحت و به طور مستمر پس از فعالیت مقاومتی اندازه گیری شد. در پس آزمون ۱۵۰ دقیقه قبل از تکرار اندازه گیری، گروه تجربی آب چغندر و گروه دارونما نوشیدنی بدون کالری طعم دار مصرف کردند (۵/۴ میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن). داده ها با استفاده از تحلیل واریانس سه طرفه و آزمون تی مستقل و یومن ویتنی در سطح معنی داری ۰۵/۰تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج نشان داد مصرف آب چغندر موجب کاهش معنی دار فشارخون سیستولی و دیاستولی و کاهش ضربان قلب در حالت استراحت و پس از فعالیت مقاومتی در مقایسه با دارونما شده است. علاوه براین، آب چغندر به طور معنی داری قدرت عضلانی پایین تنه را بهبود بخشید و میزان درک فشار حین فعالیت مقاومتی را کاهش داد.
نتیجه گیری: آب چغندر نوشیدنی مفیدی است و روش آسان و بی خطری برای کنترل فشارخون در بیماران مبتلا به پرفشاری خون محسوب می شود. این نوشیدنی علاوه بر بهبود عملکرد، از خطر افزایش فشارخون حین فعالیت مقاومتی جلوگیری می کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
طاهر افشارنژاد
Assistant Professor, Department of Physical Education and Sports Science, School of Psychology and Educational Sciences, Yazd University
احمد فاضلی ثانی
M.Sc. of Exercise Physiology, Department of Physical Education and Sport Sciences, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, Shomal University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :