مقایسه ضخامت لایه مشیمیه در بیماران مبتلا به پسوریازیس و افراد سالم با استفاده از روش Optical Coherence Tomography
محل انتشار: مجله پزشکی بالینی ابن سینا، دوره: 28، شماره: 3
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 260
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SJH-28-3_002
تاریخ نمایه سازی: 8 دی 1400
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: یکی از عوارض شایع خارج پوستی در بیماران پسوریازیس، درگیری چشمی است که مطالعات انجام شده در ارتباط با تاثیر آن روی ضخامت مشیمیه بحث برانگیز است. هدف از انجام این مطالعه، مقایسه ضخامت لایه مشیمیه در بیماران پسوریازیس با افراد سالم با استفاده از روش Optical Coherence Tomography بود.
مواد و روش ها: دراین مطالعه مورد-شاهدی، ۳۰ بیمار مبتلا به پسوریازیس با ۳۲ فرد سالم بررسی شدند که از نظر جنسیت و سن همسان بودند. ضخامت مشیمیه با استفاده از روش Optical Coherence Tomography درهر دو گروه اندازه گیری شد. ارتباط ضخامت مشیمیه در بیماران با شدت و مدت بیماری نیز ارزیابی شد.
یافته ها: میانگین ضخامت مشیمیه چشم چپ (۰/۱۲±۱/۳۱۲ میکرومتر در برابر ۸/۲۰±۳/۲۹۶ میکرومتر)، چشم راست (۵/۱۲±۶/۳۱۰ میکرومتر در برابر ۵/۱۷±۵/۲۹۷ میکرومتر) و صرف نظر از چشم چپ یا راست (۲/۱۲±۳/۳۱۱ میکرومتر در برابر ۱/۱۹±۹/۲۹۶ میکرومتر) در بیماران با اختلاف معنی داری بیشتر از افراد گروه شاهد بود (برای هر سه میانگین ۰۰۱/۰=P). ارتباط معناداری بین مدت و شدت بیماری با ضخامت مشیمیه پیدا نشد. بیماران با درگیری چندین عضو میانگین ضخامت مشیمیه بیشتری داشتند، اما از نظر آماری معنی دار نبود.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج مطالعه حاضر، ضخامت مشیمیه در بیماران مبتلا به پسوریازیس بیشتر از افراد سالم است که این افزایش با شدت، نوع درگیری و مدت بیماری ارتباطی ندارد
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیامک اکبرزاده
Associate Professor, Department of Ophthalmology, School of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences
نوشین بزازی
Associate Professor, Department of Ophthalmology, School of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences
محمدرضا سبحان
Assistant Professor, Department of Dermatology, School of Medicine, Psoriasis Research Center, Hamadan University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :