پیش بینی کیفیت زندگی بیماران دیالیزی بر اساس سرمایه های روانشناختی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم اجتماعی،روانشناسی، علوم تربیتی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: SPESHCONF01_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 132
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب اله آتشی غلامعلی زاده

چکیده

هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی کیفیت زندگی بیماران دیالیزی براساس سرمایه های روانشناختی بود.روش: طرح پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه بیماران تحت دیالیز مراجعه کننده به مراکز دیالیز شهر اصفهان در سال ۱۳۹۸ بود. در این پژوهش برای انتخاب گروه نمونه از روش نمونه گیری دردسترس استفاده شد. بدین منظور، از بین جامعه آماری مورد نظر، تعداد ۲۰۰ نفر از طریق روش نمونه گیری دردسترس و براساس معیارهای ورود و خروج پژوهش انتخاب و از آنها خواسته شد نسبت به تکمیل پرسشنامه های کیفیت زندگی (راضی، ۱۳۸۶) و سرمایه روان شناختی لوتانز(PCQ) اقدام نمایند. در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-۲۳ و روش های همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که بین سرمایه روانشناختی و مولفه های آن با کیفیت زندگی در بیماران دیالیزی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد (۰/۰۵> P). همچنین متغیرهای سرمایه روانشناختی و تاب آوری به ترتیب با ضرایب بتای ۰/۳۹۱ و ۰/۴۲۲ پیش بینی کننده معنادار کیفیت زندگی کلی در بیماران دیالیزی بودند(۰/۰۵> P). نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش مبنی بر پیش بینی کیفیت زندگی براساس سرمایه های روانشناختی، می توان با ارائه مداخلات و آموزش های به موقع و مناسب جهت تقویت سرمایه روانشناختی در بیماران دیالیزی، میزان کیفیت زندگی را در این افراد افزایش داد.

کلیدواژه ها

دیالیز ، سرمایه روانشناختی، کیفیت زندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.