بررسی تاثیر اثر کمی بر تغییرات سود بانک ها با استفاده از مدل شعاعی و غیر شعاعی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی سرمایه گذاری جسورانه (تامین مالی و مدل های ارزیابی)
  • کد COI اختصاصی: VCCONF01_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 171
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا جزوزیری

گروه مدیریت مالی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

حمید طبائی زاده فشارکی

گروه مدیریت مالی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

کارایی بانکها دغدغه سرمایه گزاران و تصمیم گیرندگان مالی بوده است. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر اثر قیمتبرتغییرات سود بانک ها با استفاده از مدل شعاعی و غیر شعاعی انجام گرفت. روش پژوهش حاضر بر مبنای هدف،کاربردی است. جامعه آماری تحقیق بانک های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای دوره ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۴می باشد که شامل بانک های؛ ملت، کارآفرین، پارسیان، تجارت، سینا، اقتصاد نوین ، پست بانک ، انصار ، پاسارگاد،صادرات و خاورمیانه می باشد. تغییرات سود (اختلاف سود سال حاضر و سال پایه) بانک ها به دو مولفه کلی اثر قیمت واثر کمی تجزیه شده که اثر کمی خود به دو مولفه اثر بهره وری و اثر فعالیت دسته بندی شده است. اثر بهره وری نیز بهدو مولفه اثرتغییر تکنیکی و اثر کارایی عملیاتی تقسیم شده و اثر فعالیت به سه جز اثر ترکیبی منبع، اثر ترکیبیمحصول و اثر مقیاس تجزیه شده است. دو مولفه کلی اثر قیمت و اثر کمی مستقیما توسط داده های مشاهده شدهمحاسیه می شوند و مستقل از تکنولوژف شعاعی و غیر شعاعی می باشد. با توجه به نتایج حاصله اثر کمی دارای تاثیرمنفی برتغییرات سود بانک ها می باشد.

کلیدواژه ها

کارایی ، سرمایه گزاران، تصمیم گیرندگان مالی، ایر قیمت، تغییرات سود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.