تبیین کنش گفتمانی نمایشگاه در هنر معاصر ایران (با تحلیل کاربست موزه هنرهای معاصر ایران)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حقوق بین الملل، حقوق ،علوم سیاسی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: LLPHCONF01_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 375
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی ملیحی

دانشجوی دکتری تخصصی مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی

میترا عدالتی

دانشجوی دکتری تخصصی مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی

عبدالرضا شریفی

دانشجوی دکتری تخصصی مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی

چکیده

از سال ۱۹۹۰ میلادی تاکنون، موضوع » گفتمان نمایشگاه « در مباحث نظری هنر معاصر جهان مطرح بوده و در حیطه تمرین، به مثابه فرایندی پویا در تولید مفاهیم فرهنگی موثر بوده است. در هنر معاصر ایران به خصوص در دهه اخیر، مباحث مربوط به نمایشگاه و رابطه اثر هنری و بیننده تا حدودی اهمیت یافته، هرچند عملا نحوه برگزاری نمایشگا ه ها از روش های مدرنیستی فراتر نرفته و نشان دادن ابژه هنری به بیننده در نمایشگاه، همچنان تکرار می شود. سرزمین ایران با توجه به قدمتش دارای فرهنگی اصیل می باشد. امروزه با ورود فرهنگ های بیگانه و عدم شناخت و آگاهی از این تمدن غنی شاهد تغییراتی تدریجی و مستمر می باشیم. موزه کانونی است برای پرورش همه انسانها از طریق مشارکتشان در خلاقیت و تداوم فرهنگی، گرچه جایگاهی به منظور شناخت، گردآوری، نمایش و نگهداری و مطالعه آثار دوران گذشته در زمینه های فرهنگ و تمدن، علم و صنایع و فنون به شیوه ای علمی است، اما رمز موفقیت آن زمانی میسر است که با جامعه در تماس دائم باشد و به زبان حال تعبیر شود. در این پژوهش روش تحقیق از نوع توصیفی تحلیلی انتخاب شد و شیوه جمع آوری اطلاعات بر مبنای مطالعه اسنادی، کتابخانه ای و با استفاده از منابع مطلوب و سایت های اینترنتی و مشاهدات میدانی و تحلیل آماری پاسخگوی سوالاتی در باب چگونگی برگزاری نمایشگاه، ایجاد گفتمان فرهنگی در هنر امروز ایران و جایگاه بیننده در این فرایند می باشد. یافته های پژوهشی حاکی از توان بالقوه نمایشگا ه های هنری ایران و بویژه موزه ی هنرهای معاصر ایران است که چنانچه بر پایه حضور بیننده و شناخت دقیق ساختارهای نظری معاصر شکل بگیرند؛ آنگاه در دایره تولید و توزیع پدید ه های فرهنگی جامعه جایگاه مناسبی را در کنش گفتمانی ایجاد خواهند کرد.

کلیدواژه ها

موزه هنرهای معاصر ایران، کنش گفتمانی، نمایشگا ه های هنری، گفتمان نمایشگاهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.