بررسی تاثیر آموزش هوش هیجانی بر خطرپذیری دختران نوجوان
محل انتشار: نشریه پرستاری کودکان، دوره: 4، شماره: 2
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 142
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PEN-4-2_001
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: رفتارهای پرخطر در نوجوانان، پیامدهای منفی روان شناختی و اجتماعی را افزایش می دهد. از آنجا که هوش هیجانی به عنوان مجموعهای از مهارتها میتواند به سازگاری فرد کمک کند بنابراین هدف از این پژوهش بررسی تاثیر آموزش هوش هیجانی بر خطرپذیری در دختران نوجوان شهرستان رشت بود.
روش کار: این پژوهش از نوع شبه آزمایشی با گروه آزمایش و گواه بود. جامعه آماری پژوهش دختران نوجوان شهرستان رشت در سال ۹۳-۹۴ بودند که ۵۴ نفر از دانش آموزان یک مدرسه دخترانه نواحی رشت به عنوان نمونه به صورت تصادفی انتخاب شده و سپس از کلاسهای آن مدرسه، برای تامین فرض همگن بودن، دو کلاس به تصادف انتخاب شدند. سپس یک گروه به عنوان گروه کنترل و گروه دیگر به عنوان گروه آزمایش در نظر گرفته شد. در گروه آزمایش کارگاه آموزش مهارت های هوش هیجانی طی ۱۲ جلسه برگزار شد و گروه کنترل، هیچگونه مداخله ای دریافت نکردند. شرکت کنندگان قبل و بعد از آموزش به مقیاس خطرپذیری که از روایی و پایایی مطلوبی برخوردار است، پاسخ دادند. سپس برای تجزیه و تحلیل دادهها از تحلیل کوواریانس استفاده شد.
یافته ها: نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که خطرپذیری گروه آزمایش در دو مرحله پیش و پس از آموزش هوش هیجانی تفاوت معناداری داشته است. به این صورت که خطرپذیری گروه آزمایش در مرحله پسآزمون نسبت به گروه کنترل کاهش یافته است (۰/۰۱P<).
نتیجه گیری: بنابراین آموزش هوش هیجانی توانسته است در کاهش رفتارهای پرخطر موثر باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سید ولی اله موسوی
Associate Professor, Department of Psychology, Faculty of Literature and Humanities, University of Guilan, Rasht, Iran
زهرا پسندیده
MSC in General Psychology, Department of Psychology, Islamic Azad University, Rasht, Iran
شیما پورابوالقاسم حسینی
MSc in General Psychology, Department of Psycholoy, Faculty of Literature and Humanities, University of Guilan, Rasht, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :