شناسایی تنیدگی های روانشناختی مادران با کودک اتیسم : یک مطالعه ی کیفی
محل انتشار: نشریه پرستاری کودکان، دوره: 5، شماره: 4
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 174
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PEN-5-4_006
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه : خانواده یک نظام اجتماعی ست که اختلال هر عضو، کل نظام را مختل می کند. وجود کودک استثنایی آسیب های جبران ناپذیری را بر خانواده وارد می کند و به دلیل نقش محوری مادر در خانه و تعامل مستمر وی با کودک بیشترین آسیب را متحمل می شود. از این رو پژوهش حاضر به منظور شناسایی تیندگی های روان شناختی در مادران با فرزند اتیسم انجام شده است .
روش : روش تحقیق بر اساس ماهیت داده ها کیفی و از نوع پدیدارشناسی توصیفی ،بر اساس هدف از نوع کاربردی و بر اساس نحوه گردآوری اطلاعات ، توصیفی ، از نوع مصاحبه ی نیمه ساختارمند بود . مشارکت کنندگان این پژوهش را کلیه ی مادران دارای فرزند اتیسم شهر تهران تشکیل می داد که از بین آن ها ۲۰ نفر به صورت هدفمند برای مصاحبه انتخاب شدند . به دلیل انتخاب روش پدیدارشناسی توصیفی از روش تحلیل محتوا هفت مرحله ای Collaizzi بود .
یافته ها : نتایج بررسی ها نشان داد تنیدگی های مادران شرکت کننده را می توان در قالب سه طبقه ی اصلی احساسات منفی مادران، زندگی با فشارهای ملالت بار و کمبودیابی و عدم کفایت منابع حمایتی در مقایسه با استرس دسته بندی کرد.
نتیجه گیری : باتوجه به نتایج به دست آمده و توجه روانشناسان و مشاوران خانواده به تنیدگی های مادران دارای فرزند اتیسم ،به نظر می رسد برگزاری کلاس های آموزشی می تواند تاثیر به سزایی در رشد مهارت و خودکارآمدی وکاهش استرس در آن هاداشته باشد .همچنین پذیرش اختلال نقش مهمی در سلامت روان مادر خواهدداشت و حضور وحمایت پدر کمک می کند تا مادر ارزش های خود رابشناسد و در نقش های دیگرش نیز فعال بماند.
نویسندگان
یاسمین لقمانی
MSc, Family counselling, Faculty of Humanities, Islamic Azad university, Branch of north of Tehran, Tehran, Iran
آناهیتا خدابخشی کولایی
Assistant professor, Counseling, psychology and Education Department, Faculty of Humanities, Khatam University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :