مقایسه اثربخشی آموزش راهبردهای کمک خواهی و حل مسئله بر خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان استعدادهای درخشان
محل انتشار: نشریه پرستاری کودکان، دوره: 7، شماره: 1
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 250
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PEN-7-1_010
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: در علوم رفتاری به طور عام و در روانشناسی به طور خاص یک توجه ویژه به اهمیت خودکارآمدی در موفقیت های افراد در حوزه های مختلف زندگی بویژه تحصیل وجود دارد. در راستای کمک به خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان می توان از راهبردهای کمک خواهی و حل مسئله بهره برد. هدف از انجام پژوهش حاضر، مقایسه ی اثربخشی آموزش راهبردهای کمک خواهی و حل مسئله بر خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان استعدادهای درخشان بود.
روش : روش پژوهش حاضرنیمه تجربی(پیش آزمون- پس آزمون) با استفاده از دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل بود. ۷۲ نفر از دانش آموزان پایه دهم دبیرستان پسرانه(شهید مدنی) استعدادهای درخشان ناحیه ۴ تبریز در سال تحصیلی ۹۸-۱۳۹۷ به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای انتخاب و سپس بصورت تصادفی در سه گروه آموزش راهبرد کمک خواهی، آموزش مهارت های حل مسئله و کنترل جایگزین شدند. برای گروه اول آموزش راهبردهای کمک خواهی(هفته ای یک جلسه یک ساعته)و برای گروه دوم آموزش مهارت های حل مسئله (هفته ای یک جلسه یک ساعته)اعمال شد و گروه کنترل آموزشی دریافت ننمود. همه آزمودنی ها قبل از آغاز آموزش و پس از آن، پرسشنامه خودکارآمدی تحصیلی برتولد (۲۰۰۵) را پر کردند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کواریانس تک متغیره استفاده شد.
یافته ها:نتایج نشان داد که میانگین نمرات خودکارآمدی تحصیلی در گروه آموزش مهارت های حل مسئله نسبت به گروه آموزش راهبردهای کمک خواهی و در گروه آموزش راهبردهای کمک خواهی نسبت به گروه کنترل در پس آزمون افزایش یافته است(p<۰/۰۵).
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که آموزش مهارت های حل مسئله در ارتقای خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان موثرتر از آموزش راهبردهای کمک خواهی است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عسگر نوح پور
: Ph.D. Student in Educational Sciences, Department of Educational Sciences, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran
علی نقی اقدسی
Assistant Professor, Department of Educational Sciences, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran.
امیر پناه علی
Assistant Professor, Department of Educational Sciences, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :