مقایسه کانسارهای اسکارنی انجرد و گودال در شمال اهر
محل انتشار: ششمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
سال انتشار: 1381
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,545
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SGSI06_018
تاریخ نمایه سازی: 7 مرداد 1385
چکیده مقاله:
کانسارهای انجرد و گودال بر روی کمربند فلززائی آلپین در ایران واقع شده است. قدیمی ترین تشکیلات منطقه را شیل ها و آهکهای کرتاسه فوقانی تشکیل داده است و بر روی آنها سری ولکانیکی کرتاسه و همچنین نفوذیهای ترشیر تاثیر گذاشته اند. در زمان الیگوسن نفوذ توده شیور باعث ایجاد اسکاروهای فوق در محل همبری توده نفوذی شیور و آهکهای کرتاسه فوقانی شده است.
کلیه مطالعات صحرایی و میکروسکوپی و نتایج آنالیزهای شیمیایی و مطالعات پترولوژیکی ترکیب و توده نفوذپذیری را در حد منزونیت تا کوارتز مونزونیت تعیین کرده است. جوانترین تشکیلات ناحیه بازالت های کواترنری است.
در مطالعات میکروسکوپی وجود هر دو زون اندواسکارن و اگزواسکارن در هر دو کانسار محرز بوده و شاخص ترین کانیهای آنها گارنت های ایزوتروپ و پیروکسن ها و کانیهای ثانویه اکتینولیت، اپیدوت، کلریت، و کلسیت می باشد. از نظر کانه شناسی پیریت، مگنتیت، کالکوپیریت و کانه های ثانویه مس را می توان در آنها تشخیص داد . هر دو اسکارن در مطالعات پتروگرافی جزء اسکارن های کلسیک دسته بندی می شوند.
نویسندگان
شهره حسن پور
اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران
ایرج رساء
گروه زمین شناسی، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :