ارتباط بین تفکر منطقی، خوشبینی و تابآوری با بهزیستی روانشناختی در پرستاران بیمارستانهای شهر کرمانشاه
محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 11، شماره: 4
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 492
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNR-11-4_006
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: در سالهای اخیر منابع استرسزا و محیط های نامساعد رو به افزایش است. با توجه به شغل پر استرس پرستاری و مطالعات صورت گرفته در رابطه با عوامل حمایتی در این حرفه، هدف از این مطالعه تعیین ارتباط بین تفکر منطقی، خوشبینی و تابآوری با بهزیستی روانشناختی در پرستاران بیمارستانهای شهر کرمانشاه است.
روش کار: این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی است که در سال ۱۳۹۴ انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه پرستاران زن در بیمارستانهای شهر کرمانشاه بود، ۲۱۰ نفر به روش تصادفی خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. نمونه ها به وسیله پرسشنامه های تفکر منطقی Kember، مقیاس خوشبینی ASQ، تابآوری CD-RIS و نسخه کوتاه مقیاس بهزیستی روانشناختی RSPWB، مورد آزمون قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج نشان داد بین تفکر منطقی و بهزیستی روانشناختی رابطه مثبت، بین بهزیستی روانشناختی و تابآوری رابطه مثبت و بین خوشبینی با بهزیستی روانشناختی و مولفه های آن رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد (۰۱/۰ > P). همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد متغیرهای تابآوری و خوشبینی پیشبینی کننده های مناسبی برای متغیر بهزیستی روانشناختی بودند و این دو متغیر با هم ۷/۲۹ درصد از تغییرات بهزیستی روانشناختی را تبیین می کنند (۰۱/۰ > P).
نتیجه گیری: بهزیستی روانشناختی متاثر از عوامل شخصیتی از جمله تابآوری و خوشبینی فرد می باشد، از طرفی مولفه ای مهم در سلامت حرفه ای آنان است و برای مراقبت موثر از بیماران ضروری است و از آنجا که مهم ترین جنبه آموزش پرستاری آموزش عملی است و یادگیری پایدارتری را به دنبال دارد لذا ضرورت رشد و توسعه تفکر منطقی، تابآوری و خوشبینی به عنوان عوامل موثر بر بهزیستی روانشناختی در آموزش پرستاری به خصوص در آموزش عملی بیشتر محسوس است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زینب السادات حسینی
Islamic Azad University Kermanshah Branch, Kermanshah, Iran
نسترن حبیب مظاهری
Islamic Azad University Kermanshah Branch, Kermanshah, Iran
مصیب رحیمی نسب
Islamic Azad University Kermanshah Branch, Kermanshah, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :