ارتباط انسان با جامعه در ساختار زندگی معمولی مردم، ضرورتی در سلامت روان جامعه محور نمونه مورد مطالعه: بازار بزرگ تهران
محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 13، شماره: 3
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 431
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNR-13-3_012
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: با توجه به این موضوع که بخش اعظمی از زمان شهروندان در فضاهای عمومی شهر به ویژه ساختمان های تجاری سپری می شود، تاثیری که این فضاها بر سلامت روان اجتماعی افراد برجای می گذارند دارای اهمیت زیادی می باشد. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر شاخص های معماری پایدار اخلاق مدار در زمینه ارتباط با جامعه بر شاخص های سلامت روان جامعه محور در فضای تجاری است.
روش کار: این پژوهش به روش تحلیل محتوای کیفی و با رویکرد تحلیلی- تفسیری انجام شده است. ابتدا شاخص های پژوهش در دو دسته شاخص های سلامت روان اجتماعی و شاخص های معماری پایدار اخلاق مدار براساس مبانی علمی معتبر استخراج شده و به روش دلفی اعتبارسنجی می شود. سپس به منظور ارزیابی دو دسته شاخص در واحد تحلیل، به طراحی پرسشنامه پرداخته و پس از سنجش روایی و پایایی پرسشنامه، به تعیین حجم نمونه براساس فرمول کوکران مبادرت ورزیده می شود که تعداد نمونه ۷۰ حاصل شد. در نهایت پس از تکمیل پرسشنامه ها توسط گروه مخاطب در واحد تحلیل، به سنجش همبستگی میان دو دسته شاخص به روش همبستگی اسپیرمن پرداخته می شود.
یافته ها: شاخص های معماری پایدار اخلاق مدار در زمینه ارتباط انسان با جامعه هم نسل شامل جمع گرایی، مردم واری، حیات مداری فضا، زمینه گرایی، تواضع، کیفیت بصری، دانش محوری، خودبسندگی و پرهیز از بیهودگی است، و شاخص های سلامت روان اجتماعی شامل برقراری ارتباط موثر با دیگران، کاهش میزان استرس، سازگاری اجتماعی، شادی اجتماعی، هویت اجتماعی، صمیمیت، کاهش رذیلت اخلاقی، امنیت اجتماعی، نوع دوستی، خودکارآمدی، حمایت اجتماعی و آزادی های فردی می باشد. بیشترین همبستگی (۸۶۳/۰) میان شاخص های جمع گرایی و ارتباط با دیگران می باشد، و کمترین همبستگی (۱۲۷/۰) میان شاخص های خودبسندگی و شادی اجتماعی است.
نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش، همبستگی میان بیش از ۸۰ درصد از شاخص های پژوهش به صورت قوی یا متوسط می باشد و این نتیجه نشان می دهد که شاخص های طراحی فضای تجاری به عنوان فضای عمومی شهری، دارای تاثیر بالایی بر سلامت روان شهروندان است.
کلیدواژه ها:
Ethical Sustainable Architecture ، Human Relation with Contemporaries ، Community Based Mental Health ، Grand Bazaar of Tehran ، Qualitative Content Analysis ، معماری پایدار اخلاق مدار ، ارتباط انسان با جامعه ، سلامت روان جامعه محور ، بازار تهران ، تحلیل محتوای کیفی
نویسندگان
بشری عباسی
Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
محمدرضا بمانیان
Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
علیرضا نیکبخت نصرآبادی
Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :