نقش میانجی خودفراروی در رابطه بین استرس ادراک شده با کیفیت زندگی حرفه ای پرستاران
محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 16، شماره: 1
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 211
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNR-16-1_006
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: پرستاران ساعتهای طولانی کار می کنند و تقاضای فزایندهای که برای خدمات بخش سلامت وجود دارد میتواند بر سلامت روانی و کیفیت زندگیشان اثر بگذارد. این پژوهش با هدف بررسی نقش میانجی خودفراروی در رابطه بین استرس ادراک شده با کیفیت زندگی حرفه ای پرستاران انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه پرستاران شاغل در بیمارستان های دولتی و خصوصی شهر بیرجند در سال ۱۳۹۹ (۷۹۵ N=) بود. نمونه پژوهش شامل ۴۴۰ نفر از پرستاران بود. شرکت کنندگان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به مقیاس استرس ادراک شده، خرده مقیاس خود فراروی پرسشنامه شخصیت و منش و پرسشنامه کیفیت زندگی حرفه ای پاسخ دادند. داده های پژوهش با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری و به کمک نرم افزارهای آماری SPSS۲۲ و LISREL۸.۸ تحلیل شدند.
یافته ها: یافته ها نشان داد که مسیر مستقیم استرس ادراک شده به خودفراروی منفی و معنی دار (۰۱/۰>p) و به کیفیت زندگی حرفه ای مثبت و معنی دار (۰۱/۰>p) معنادار است. مسیر مستقیم خودفراروی به کیفیت زندگی حرفه ای منفی و معنی دار بود (۰۱/۰>p) معنی دار است. به علاوه مشخص شد که مسیر غیرمستقیم بین استرس ادارک شده و کیفیت زندگی حرفه ای از طریق خودفراروی معنی دار است (۰۱/۰>p).
نتیجه گیری: یافته های این پژوهش از نقش میانجی خودفراروی در رابطه بین استرس ادراک شده با کیفیت زندگی حرفه ای حمایت می کند. این یافته ها نشان می دهد که خودفراروی می تواند نقش غیرمستقیم معنی داری در کاهش اثرات منفی استرس ادراک شده بر کیفیت زندگی حرفه ای پرستاران بگذارد.
کلیدواژه ها:
perceived stress ، professional quality of life ، self-transcendence ، استرس ادراک شده ، خودفراروی ، کیفیت زندگی حرفه ای
نویسندگان
شهین نخعی
Islamic Azad University, Birjand
قاسم آهی
Islamic Azad University, Birjand
محمد حسن غنی فر
Islamic Azad University, Birjand
فاطمه شهابی زاده
Islamic Azad University, Birjand
تکتم السادات طباطبایی
Islamic Azad University, Birjand
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :